Az illegális bevándorlókat szállító autó sofőrje a rendőröket meglátva próbált menekülni, azonban miután átugrott a szalagkorláton, egy autós elgázolta őt. Az embercsempész autójában öt szír állampolgár tartózkodott, őket előállították.

Igazoltatni akarták

A székesfehérvári rendőrök információi szerint 2021. február 8-án, 17 óra 50 perc tájékán az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében található Fácános pihenőhelyen, Besnyő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kocsit, azonban az autó sofőrje tovább hajtott. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Itt történt az eset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Menekülőre fogta

Miután a sofőr észrevette a rendőröket, először az autójával, majd a járművét hátrahagyva, gyalog próbált meg elmenekülni. Az embercsempész az út felé vette az irányt.

Elgázolták

A bevándorlókat szállító sofőr a menekülése során átugrotta az utat elválasztó szalagkorlátot, azonban ekkor egy szabályosan közlekedő autós elgázolta az embercsempészt.

Nem tudták megmenteni

A baleset során az eddig ismeretlen férfi olyan durva sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az odaérkező rendőrök már nem tudtak rajta segíteni.

Elfogták a bevándorlókat

A rendőrök ezt követően az 5 szír állampolgár felé vették az irányt, akik viszont nem tudták nekik igazolni, miért tartózkodtak az országban. Ezért a rendőrök elfogták, majd a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon előállították őket.

Korábban a jeges vízből mentettek ki egy embercsempészt

Amint azt a Kékvillogó is megírta, egy embercsempész 2021. január 30-án, éjfél körül egy gumicsónakkal vett fel öt külföldi személyt, akiket a Tisza Szegedhez közeli szakaszán Szerbiából akart Magyarországra csempészni. A szállítás sikerrel is járt, azonban visszafelé igazoltatták a rendőrök a gumicsónakos csempészt.

Vízbe ugrott

Miután a férfi kirakta az utasait, hazaindult Szerbiába, de a rendőrök, a Magyar Honvédség munkatársaival, épp ellenőrzést végeztek a folyón, és meg is állították a szerb embercsempészt. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni, és amikor a hatóságok egy csáklyával rögzítették a honvédségi hajóhoz a férfi csónakját, az embercsempész a jéghideg Tiszába vetette magát.

15 méter után feladta

A szerb férfi nagyon igyekezett elmenekülni a rendőrök elől, azonban a jéghideg víz nem adott neki esélyt: az embercsempész 15 méter után kifulladt és segítséget kért a rendőröktől. Az intézkedő egyenruhások kihalászták a férfit, akinek később indítványozták a letartóztatását. Időközben a rendőrök megtalálták a külföldi személyeket is, akiket szintén elfogtak. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Police.hu