Összeütközött két vonat szerda hajnalban Hajdú-Bihar vármegyében. A mozdonyvezetők és az utasok is megsérültek, jelenleg szünetel a vasúti forgalom Biharkeresztesnél.

Összeütközött két vonat

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Megsérültek az utasok

Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérült szenvedtek, őket a mentők ellátják. A vasúttársaság mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pótlóbuszok járnak

A vonatforgalom szünetel Püspökladány és Berettyóújfalu között a helyszínelés ideje alatt, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Változik a menetrend

A MÁV nemrég közölte, hogy  Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait csak Biharkeresztesig közlekedett.

Másik vonattal tudnak utazni

Az utasokat egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítják el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeiket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.

Baleset Biatorbágynál

Idén júliusban, Biatorbágy és Herceghalom között  ütközött össze két tehervonat. Több vagon is kisiklott. A baleset után jelentős vasúti korlátozást vezettek be, több napig szünetelt a vasúti közlekedés. Nemcsak a szerelvény, hanem a sínek is megsérültek.

Vasúti baleset Biatorbágy és Herceghalom között

Biatorbágy, 2022. július 10. Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok. MTI/Mihádák Zoltán

Baleset Budapesten

Tehervonat ütközött álló tehervonatnak 2020 októberében, Budapesten,  az összekötő vasúti híd és a Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon, emiatt szünetelt a vasúti forgalom Ferencváros és Kelenföld között.

Senki sem sérült

A balesetben két teherkocsi kisiklott, személyi sérülés nem történt. Mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette. A vasúti közlekedés itt is napokig szünetelt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vonatbaleset Budapeten

Forrás: MÁV

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁVinform