Vasárnap éjszaka összeütközött két tehervonat a Pest megyei Biatorbány és Hercegahalom között. Mindkét vágányt lezárták, a vonalon akár napokra is megszűnhet a vonatközlekedés. Jelentősen változik a menetrend.

Összeütközött két vonat

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon vasárnap 00:19-kor Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött, eddig tisztázatlan körülmények között az előtte közlekedő tehervonatnak. A balesetben több kocsi is kisiklott – írja a MÁV. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárták a vágányokat

Biatorbágy és Herceghalom között mindkét vágány kizárva a vonatforgalom elől, a vonatközlekedés nem lehetséges. A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték. Mindezek hosszabb időt vesznek igénybe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kisíklott kocsi

Forrás: MÁV

Változik a vonatközlekedés

Vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, pótlóbuszos közlekedéssel kell számolni a győri vonalon utazóknak. Bizonyos vonatok kerülő útvonalon Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek. A Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek. Vonatkimaradások, rövidebb útvonalon közlekedő vonatok is lesznek.

Így közlekednek a vonatok

 • A Déli pályaudvar és Tatabánya, illetve Tatabánya és a Déli pályaudvar között nem közlekednek az oroszlányi S12-es elővárosi vonatok.
 • A győri S10-es számú vonatok a Déli pályaudvar és Biatorbágy, illetve Herceghalom és Győr között közlekednek, a Biatorbágy–Herceghalom szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.
 • A Münchenből a főváros felé tartó 261-es számú railjet Bicske és Budapest között nem közlekedik. Utasai vonatpótló busszal utazhatnak Bicske és Biatorbágy között, onnan tovább személyvonattal

Elfogadják a menetjegyet

A fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld–Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

A mai napon nem közlekedik:

 •  a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria IC vonat,
 •  Keleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló 162-es számú railjet.
 • A Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC.
 • A Keleti pályaudvarról Münchenbe 7:40-kor induló 60-as számú railjet Tatabányáról indul.

Kerülő útirányon át Székesfehérvár–Komárom érintésével közlekedik:

 • A Keleti pályaudvarról Prágába 4:50-kor induló 280-as számú Metropolitan EC.
 • A Bukarestből a fővárosba érkező, a Keletiből Bécsbe 5:40-kor továbbinduló 346-os számú Dacia nemzetközi gyors

A győri vonalon közlekedő szerelvények változásai

 • A Győrből a Keleti pályaudvarra 6:21-kor induló 949-es számú Arrabona InterCity a mai napon nem közlekedik.
 • A Keleti pályaudvarról Grazba 8:15-kor induló 312-es számú Mura IC Budapest-Keleti pályaudvar és Győr között nem közlekedik. Győrből indul és Szentgotthárdon másik vonatszerelvényre kell átszállni.
 • A Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC nem közlekedik Budapest–Győr között.
 • A GYSEV-vel történt egyeztetés alapján a soproni és a szombathelyi InterCity vonatok FLIRT motorvonattal közlekednek Sopron és Győr, valamint Szombathely és Győr között.
 • A Győrből Rajkára 6:45-kor és a Rajkáról Hegyeshalomba 7:52-kor induló vonat a mai napon nem közlekedik.

Halálos gázolás Bajánál

A Bajáról Kecskemétre vasárnap 4:14-kor elindult 7800-as számú InterRégió vonat Baja és Mátéházapuszta állomás között egy ismeretlen személyt elgázolt, aki a helyszínen életét vesztette. A két állomás között – a hatósági intézkedésekig – nem közlekedhetnek a vonatok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁV