Megfulladt egy idősebb férfi Sopron egyik strandján. A fürdőző váratlanul elmerült, hiába érkezett gyorsan a segítség, már csak a férfi holttestét tudták kihúzni.

Vízbe fulladt egy férfi

Vízbe fulladt egy férfi a soproni Tómalom fürdő strandján hétfő délután, 17 óra körül. Az idősebb férfi kijelölt strandszakaszon tartózkodott a vízben, amikor váratlanul elmerült.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hiába jött a segítség

Keresésére segítséget hívtak, de mire megtalálták, már csak a halál beálltát tudták megállapítani – mondta el a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tragédia a Dunán

Múl héten a Dunába fulladt egy ember a Baranya megyei Kölkednél. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám önerőből nem tudtak kiúszni.

A kisfiút kihúzták a vízből

Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később a Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat önkéntessel, a Bács-Kiskun megyei Havária Egyesület két búvárral, Tolna megyéből a Szekszárdi Kutató-mentőcsoport öt emberrel, egy hajóval és egy személykereső szonárral csatlakozott a keresőcsapathoz.

Nem strandoltak

„A vízbe tilos bemenni, mi sem fürödtünk, csak piknikezni mentünk a partra a gyermekeinkkel. Lacika hirtelen elszaladt a víz felé, és belecsúszott, az örvény pedig elvitte. A férjem igazi hősként viselkedett, egy pillanatig sem hezitált, azonnal utána vetette magát” – mondta Beck Beatrix, az áldozat felesége.

László tudott úszni

„A férjem tudott úszni, és amikor megfogta, kiemelte a gyereket jó magasra, egy másik férfi pedig, aki a parton sütögetett, kihozta őt. László ezután elmerült, és nem jött fel többé” – mondta a gyászoló családanya.  

Tragédia Komáromnál

Július 20-án életét vesztette egy 20 éves fiatal, miután fürödni ment barátaival a komáromi Holt-Vágba, majd elmerült a vízben. A 20 éves Richard 2-3 barátjával bement a vízbe, amikor azonban kifelé úszva hátranéztek, Richard már sehol sem volt.

Túlbecsülte képességét

A fiatal vélhetően túlbecsülte úszási képességeit – írja a Paraméter. A rendőrök, tűzoltók, valamint a helyi polgárőrség is keresni kezdte a fiatalt, csónak mellett egy drónt, valamint más speciális eszközt is bevetettek.

Megtalálták a holttestet

A keresőakció hétfőn is folytatódott, végül nem sokkal déli 12 óra után, kb. 40 méterre a parttól – ahol a víz mélysége elérheti akár a 4 métert is – a rendőrök megtalálták a fiatal holttestét. A tűzoltók segítségével sikeresen a partra juttatták.

Ittas volt

A tragédiában vélhetően az alkohol is közrejátszott, ugyanis az egyik srác szervezetében több 2 ezreléket állapítottak meg. A rendőrség halálokozás ügyében indított vizsgálatot, a halál pontos okának megállapítása érdekében boncolást rendeltek el.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció ( a felvétel nem a tragédia helyszínén történt)