Három gyermek maradt félárván, miután édesapjuk az idősebb kisfia után ugrott a Dunába. A 6 éves gyermeket sikerült kihúzni, a családapa azonban meghalt. Holttestét pár órával a tragédia után találták meg.

Hatéves fia esett a vízbe

Amint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön Dunába fulladt egy ember a Baranya megyei Kölkednél. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám önerőből nem tudtak kiúszni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kisfiút kihúzták a vízből

Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később a Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat önkéntessel, a Bács-Kiskun megyei Havária Egyesület két búvárral, Tolna megyéből a Szekszárdi Kutató-mentőcsoport öt emberrel, egy hajóval és egy személykereső szonárral csatlakozott a keresőcsapathoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem strandoltak

„A vízbe tilos bemenni, mi sem fürödtünk, csak piknikezni mentünk a partra a gyermekeinkkel. Lacika hirtelen elszaladt a víz felé, és belecsúszott, az örvény pedig elvitte. A férjem igazi hősként viselkedett, egy pillanatig sem hezitált, azonnal utána vetette magát” – mondta a Blikknek Beck Beatrix, az áldozat felesége.

László tudott úszni

„A férjem tudott úszni, és amikor megfogta, kiemelte a gyereket jó magasra, egy másik férfi pedig, aki a parton sütögetett, kihozta őt. László ezután elmerült, és nem jött fel többé” – mondta a gyászoló családanya.  

A partól nézték végig édesapjuk drámáját

Az özvegy szerint az lehetett a baj, hogy az édesapa felhevült testtel, ruhástól ugrott a hideg vízbe. A kisgyerekek, a hatéves Laci, a négyéves öccse és a két hónapos kislányunk végignézték az egészet. A nagyobb gyerekek a drámai pillanatokban be akartak menni az édesapjuk után a Dunába.

Megtalálták a holttestet

Ezután hiába jött a segítség, a kutatóhajók, a speciális mentők és az önkéntesek, nem tudtak segíteni a 34 éves férfin. A holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől.

Kórházba vitték a kisfiút

A hatéves kisfiú nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba szállították. akit pénteken már haza is engedték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összetört a család

„A gyerekeket hazavitettem, de engem odaengedtek hozzá, elbúcsúzhattam tőle. Teljesen összetörtünk mindannyian, de erősnek kell maradnunk, így talán túlvészeljük” – tette hozzá Beatrix.

Így segíthet a három félárván maradt gyereknek

A család Kölkeden élt, az erdészetnél csemeteápolóként dolgozó férjével pedig már csaknem tíz éve voltak házasok. A családfő elvesztésével a háromgyermekes édesanya nagyon nehéz helyzetbe került. Aki támogatná őket, az alábbi számlaszámra utalva megteheti: 50400072-11587118 Számlatulajdonos: Mihálovics László.

Kiemelt kép: mentőcsapatok László keresése közben – Forrás: katasztrofavedelem.hu