A világítástechnika folyamatos fejlesztésének hála manapság már alapelvárás, hogy az adott fényforrás ne csupán gazdaságosan és megbízhatóan működjön, hanem a vezérlésük is megoldott legyen. Ki ne szeretne egy gyorsan és hatékonyan használható rendszert, aminek köszönhetően sokkal kényelmesebbé válik a vezérlés? Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehetséges mindez!

Mi az a jelenlét-érzékelő?

A hatékonyság és a kényelem a világítástechnikában együtt jár. A naprakész megoldások jó hatással vannak az életünkre, hiszen egyre praktikusabban tudjuk használni az otthonunkat. Az Elektrikstore.hu rögzítéstechnikai eszközeivel a villanyszerelés is megoldott, így már semmi sem állhat az utunkba, hogy végre egy modern könyezetet hozzunk létre. 

A jelenlét-érzékelő mondhatni hasonló alapokra épül, mint a mozgásérzékelő. Azonban mégis van különbség a kettő között, hiszen az érzékenységük nem ugyanolyan. Előbbi jóval kiemelkedőbb hatásfokkal rendelkezik, ami kulcsa lehet az egész rendszernek. A jelenlét-érzékelő kapcsán a lámpa felkapcsol és addig érzékeli a mozgást, amíg az nem kapcsol le. Ez azt jelenti, ha a teraszon történik mindez, akkor nem szükséges integetni ahhoz, hogy az felkapcsoljon. Egy jó villanyszerelő az említett rögzítéstechnikai eszközökkel mindezt pillanatok alatt megoldhatja.

Milyen előnyei vannak ennek?

Ahogy fent említettük, a jelenlét-érzékelő már egy korszerűbb készülék, ami hozzáadott értékkel rendelkezik. A fényforrások használatának az automatizált megvalósulása sokkal gyorsabban történhet meg. Előnyei megmutatkoznak a biztonság, a vagyonvédelem, az iroda, a lakás, a társasház, illetve bármilyen ingatlan környezetében történő használat esetén. Ennek hála a világítás korszerűbben és persze biztonságosabban, kézi vezérlés nélkül működik. 

A jelenlétérzékelő kínálata, és a hozzá szükséges kiegészítők

Az Elektrikstore.hu rögzítéstechnikai eszközei mindenképpen kellenek ahhoz, hogy a világítás megfelelően működhessen. Hiába egy innovatív eszköz, amivel könnyebben lehet vezérelni, ha a szakember nem megfelelően szerelte fel a lámpákat. Kelleni fognak kábelkötegelők, tiplik, vezetékösszefogók, illetve rögzítőbilincsek egyaránt. Ennek köszönhetően a vezetékek a helyükön maradnak, mi pedig nyugodt szívvel használhatjuk a jelenlét-érzékelőt. 

A Tracon beltéri mennyezeti típusa 360 fokos érzékelési szöggel rendelkezik, 3-2000 LUX beállítható megvilágítással és 10MP-30P-es beállítható időkésleltetéssel látták el. A fehér kivitel alig látszik, megbízható és nem utolsó sorban igen praktikus megoldás az otthon kényelméért. Az érzékelési távolság 6 méter, ami igen kedvezőnek mondható egy ilyen készülék esetében. 

Elmondható tehát, hogy a jelenlét-érzékelők használatának számos előnye van, hiszen amellett, hogy sokkal modernebb lesz az otthonunk, még praktikusan is tudjuk azt használni. Érdemes tehát megfontolni egy ilyen eszköz beszerelését.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.