Súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik sörözést követően verekedtek össze. Erről videó is készült, amit a cikk végén találsz.

Nem tetszett neki a hozzászólás

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő férfiak tavaly augusztus 12-én, egy tatabányai söröző teraszán két külön asztaltársaságnál ültek. Az egyik férfi a másik társaság beszélgetéséhez kötekedve hozzászólt, ami nem tetszett az asztalnál ülő elkövetőnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kérdőre vonta a férfit

Ez a férfi felállt, és megkérdezte a kötekedő férfit, hogy miért szól bele a beszélgetésükbe. Mindkét férfi állva kiabált egymással, majd az egyik férfi többször megrúgta a másikat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyikőjük el is esett

A megrúgott férfi a betonon hagyott levágott faágak közé esett, majd felállt. A verekedést kezdeményező férfi a földről felálló félmeztelen férfit ököllel ütötte, többször megrúgta, majd a földre szorította. 

Mind a kettő püffölte a másikat

A földre került férfi újra felállt, ekkor már ő támadott a másik férfira, a karját rángatta, a nyakát átkarolva a betonra rántotta, a hasára ráült és a jobb öklével az arcát ököllel hétszer megütötte.

Több csontja is eltört az egyik férfinak.

Ezzel eltörte a megütött férfi orrcsontját, homlokcsontját, valamint vállizületét, e sérülések tényleges gyógytartama 8 hét volt.

A félmeztelen férfi is megsérült

A másik férfi is megsérült, mindkét kezén, térdén, lábán, nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat szenvedett el a másik férfi általi bántalmazása közben, emiatt nem kérte a támadó megbüntetését.

Felfüggesztett és pénzbüntetés

Az ügyészség a vádiratban az egyik, büntetett előéletű férfival szemben súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfival szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetésre tett indítványt.  

Vádat emeltek a kecskeméti balhé ügyében is

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, hogy a Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki haragosát a nyílt utcán több alkalommal ököllel megütötte, amikor pedig a földre került, meg is rúgta.

Bemutatott neki

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. január 20. napján, a kora esti órákban az általa vezetett gépkocsival éppen akkor indult el egy kiskunhalasi dohánybolt előtti parkolóból, amikor a sértett gyalogosan megérkezett oda. A köztük lévő haragos viszony miatt a sértett bemutatott a vádlottnak, akit ezt feldühített. 

Pénzbüntetést kaphat a támadó

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó is készült a tatabányai verekedésről:

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából