A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki haragosát a nyílt utcán több alkalommal ököllel megütötte, amikor pedig a földre került, meg is rúgta. A verekedésről videó is készült, amit a cikkvégén találsz.

Bemutatott neki

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. január 20. napján, a kora esti órákban az általa vezetett gépkocsival éppen akkor indult el egy kiskunhalasi dohánybolt előtti parkolóból, amikor a sértett gyalogosan megérkezett oda. A köztük lévő haragos viszony miatt a sértett bemutatott a vádlottnak, akit ezt feldühített. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszament és kiszállt a kocsiból

Az ügyészségi közlemény azt írja, hogy a férfi ezután azonnal visszatolatott a parkolóba és kiszállt a gépjárművéből. A két férfi összeszólalkozott, majd a vádlott ököllel megütötte a sértettet, aki ettől a földre esett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meg is rúgta a földönfekvőt

Ezt kihasználva az elkövető további öt alkalommal ököllel megütötte és kétszer meg is rúgta a sértettet, aki a kezeit feltartva, összegörnyedve próbálta kivédeni a fejét célzó ütéseket, de azok közül több így is eltalálta.

A szeménél sérült meg

A sértettnek a bántalmazás következtében a jobb szemének környékén – 8 napon belül gyógyuló – repesztett sérülései lettek. Sikeres védekezése nélkül azonban, a nagy erejű ütésektől, súlyos sérülése, így orr-, vagy arccsonttörése is lehetett volna.

Pénzbüntetést kaphat a támadó

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Gyöngyösön biztonsági őrök vertek meg egy férfit

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, vádat emeltek az ellen a biztonsági őrökkel szemben, akik majdnem megöltek egy fiatalt, akit kivezettek a város egyik szórakozóhelyéről.

Egy önfeledt bulinak indult

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak 2020 szeptemberében biztonsági őrként dolgoztak egy gyöngyösi diszkóban. Este a barátai társaságában itt szórakozott a sértett is.

Percekig ájult volt

Ő olyan részeg lett, hogy az egyik biztonsági őr egy másik társával kivezette a bejárat elé. Itt szóváltás alakult ki az érintettek közt, amelynek során az idősebb férfi előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a másik – fiatalabb – vádlott egyszer nagy erővel fejen ütötte, melytől a sértett hanyatt esett és percekre elveszítette az eszméletét

Még egyszer leesett

A biztonsági szolgálat tagjai próbálták az magához téríteni a vendéget, majd amikor ez amikor ez sikerült egy székre ültették, amiről később a férfi még egyszer fejjel előre leesett. A férfi később elhagyta a helyszínt, majd még aznap elment a kórházba vizsgálatra.

Végrehajtandó börtönt kérnek a bántalmazóra

A megyei vádhatóság az egyik őrt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg pofozkodó és rugdosó társát garázdaság vétségével vádolja. Amennyiben bűnösségét beismerik, akkor bántalmazó őrt két és fél évet, míg társára pénzbüntetés kiszabását kérik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó a kiskunhalasi verekedésről

Az ügyészség videója

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából