Az angyalföldi rendőrök 2022. november 28-án 15 óra 50 perckor egy 13. kerületi aluljáróban lévő mobilüzlethez siettek, mivel onnan egy éles tárggyal fenyegetőző férfi miatt kértek segítséget. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt tíz percen belül még a helyszínen elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították. Az eset során senki nem sérült meg. A fenyegetőző férfi ellen most emeltek vádat, kiderült, piásan próbálta meg kirabolni az üzletet.

Vádat emeltek

Az ügyészség friss közlése szerint a Budapesti 5. és 13. Kerületi Ügyészség vádat emelt az 57 éves férfival szemben. A vádirat szerint a férfi 2022. november 28-án, délután, piásan bement egy 13. kerületi aluljáróban lévő telefonboltba, majd az eladótól arrogánsan azt kérte, hogy tegye töltőre a mobiltelefonját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bement a boltba

A boltos látta, hogy a férfi ittas, és tartott az agresszív viselkedésétől is, ezért nem akart ellentmondani neki, inkább feltette töltőre a férfi telefonját.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fenyegetőzni kezdett

A férfi ezután egy szál cigarettát is kért a sértettől, majd miután azt is megkapta, elővett a kabátjából egy éles tárgyat, amivel a pultnál állva hadonászni kezdett, és közben az eladót azzal fenyegette, hogy ha nem adja át a kasszában lévő pénzt, megsebesíti.

Segítséget kért

Az eladónak szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy segítséget kérjen. Sikerült üzenetet írnia a szomszéd üzlet eladójának arról, hogy bajban van és segítségre van szüksége, aki erre azonnal hívta a rendőrséget.

Elfogták

A zsaruk hamar meg is érkeztek a helyszínre, és még ott el is fogták a támadót, erről korábban a rendőrség is részletesen beszámolt.

Fegyház várhat rá

A Budapesti 5. és 13. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Szörnyű! Holttestet egy találtak egy Tolna megyei ház udvarán

Kiemelt kép: police.hu videorészlet