A Máltai Szeretetszolgálat egyik intézményének vezetője lett az a lány, aki annak idején, 2008-ban különös kegyetlenséggel oltotta ki az édesapja életét. Renáta hosszú éveket töltött börtönben, ám szabadulása óta az élete 180 fokos fordulatot vett, most nehéz helyzetben lévő embereken igyekszik segíteni a Máltai Szeretetszolgálat kötelékében.

15 éve történt

A horrorisztikus események 2008-ban történtek, amikor is az apa sírját előre megásták a hozzátartozók, majd a leitatott férfit a felesége és az akkor 16 éves Renáta egy feszítővassal kezdte bántalmazni. A lány aztán egy éles eszközzel is megsebesítette az apját a nyakán, végül egy kézikocsival tolták ki a temetőbe, ahol élve eltemették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El akarták tüntetni a nyomokat

Ezt követően a nyomok eltüntetésére koncentráltak, a házban a véres falakat lefestették, a véres ruhákat, függönyöket, fegyvereket eltüntették, aztán el is költöztek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiderült az igazság

A hatóságok elől azonban nem tudtak elbújni, végül lebuktak az ügy pedig bíróság elé került. Ott a fiatal lány azzal védekezett, hogy az apja mindig is durván bánt vele, sőt olyan dolgokat művelt, amit kisgyerekkel nem szabadott volna.

Erőszakos volt az apa

Renáta azt is mondta, hogy a tragikus estén is ilyenformán közeledett hozzá az apja, továbbá azt vallotta, az anyja semmiről nem tudott, a bíró viszont ezt nem hitte el. Az ügyben végül összesen hat embert ítéltek el, Renáta jogerősen 11 évet kapott, ám feltételesen jóval előbb szabadulhatott, írja a Blikk.

Máltai Szeretetszogálat

A portál információi szerint Renáta most a Máltai Szeretetszolgálat egyik intézményének a vezetője, ezt maga a Szeretetszolgálat is megerősítette. „A Máltai Szeretetszolgálat megerősíti, hogy az egyik hajléktalanellátó intézményének vezetőjét korábban bűncselekmény miatt elítélték.”

Főállásban dolgozik, diplomát szerzett

„Az érintett dolgozó hét éve főállásban végez felelősségteljes munkát hajléktalan emberek között, diplomát szerzett, és bebizonyította, hogy képes és alkalmas magas szintű segítő munkát végezni” – közölte a megkeresésre a kommunikációs vezető Romhányi Tamás, aki kitért arra is, hogy a Szeretetszolgálatnak megalakulása óta eltökélt célja, hogy segítse a társadalom peremére szorult személyeket, köztük egykori hajléktalan embereket, más munkahelyen elhelyezkedni nem tudó fogyatékossággal élőket, gyógyult szenvedélybetegeket, nehéz sorsú romákat és börtönviselt embereket.

Intézményvezető

Renáta tehát jelenleg egy vidéki városban él és dolgozik, egész pontosan a Máltai Szeretetszolgálat egyik nappali melegedőjének, a Gondviselés Házának az intézményvezetője. Kilétét a szervezet nem tartja titokban, névvel és arccal vállalják őt, gyakran veszt részt sajtónyilvános eseményeken is.

Szerelemre talált

Renáta egyébként a börtönben szerelemre is talált, ott ismerte meg Nándort, aki 17 éves korában brutálisan módon oltotta ki akkori barátnője életét. Ugyan a lányok és a fiúk nem együtt töltik a büntetésüket a börtönben, de akadnak közös programok, ahol lehetőség van találkozni, így ismerkedett meg Renáta és Nándor is, akik szabadulásuk után folytatták kapcsolatukat, amiből egy gyermek is született. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: YouTube