A jászberényi nyomozók őrizetbe vettek egy jászapáti férfit, aki az éjszaka során elkötött egy autóbuszt, majd 4 vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja. Az ámokfutás végéről videó is készült, amit a cikk végén találsz.

Ellopták a 40 milliós buszt

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. január 19-én este, miszerint Jászapáti területéről 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. Tekintettel arra, hogy a jármű GPS nyomkövetővel volt ellátva annak útvonalát hamar sikerült meghatározni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négy megyén át üldözték

A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, mely több megyén keresztül zajlott. A tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az árok állította meg

A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az útárokba hajtott, ahol fának ütközött.

Elfutott a sofőr

Az ismeretlen férfi kipattant a buszból és a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

Mást is lopott már, nem csak buszt

A rendőrök megállapították, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van, mivel két nappal ezelőtt egy személygépjárművet tulajdonított el Jászapátin, melyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Jogsija nincs a buszsofőrnek

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A  terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell.  

A Dunában szerette volna elrejteni az autót

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy férfi 2021 augusztusában megivott 1 liter vodkát, valamint kábítószert is fogyasztott, majd ellopott egy BMW-t, amit a Dunába akart elrejteni.

Használhatatlan lett az autó

Az autót a megyei katasztrófavédelem emberei emelték ki a vízből, mire odaértek a tűzoltók a jármű már majdnem teljesen a víz alatt volt. Az autó használhatatlanná vált, így a férfi a tulajdonosnak 880.000 forint kárt okozott, amelyet meg kell fizetnie. Az autó tulajdonosa nem számíthat biztosítójára, mert benne hagyta a kulcsot, ebben az esetben pedig nem jár pénz.

Börtönt kért az ügyészség

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 8 hónap börtönbüntetés, 2 év közügyektől eltiltás és 5 év járművezetéstől eltiltás kiszabására tett un. „mértékes indítványt”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón, ahogy a busz az árokba borul Hajdú-Bihar vármegyében:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából