Összeütközött egy személygépkocsi és egy vonat Nógrád és Diósjenő között. A diósjenői sofőr elmondása szerint elvakította a szembe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba.

Hazafelé tartott a férfi

Nógrád irányából Diósjenő felé közlekedett személygépkocsival a 60 éves férfi 2022. október 13-án a délutáni órákban, amikor az útszakaszon kiépített vasúti átjáróhoz érve a fénysorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba behaladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeütköztek

A diósjenői lakos így nem biztosított elsőbbséget az arra haladó menetrend szerinti személyvonatnak, amely a gépjármű jobb hátsó részének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem látta a piros jelzést

A sofőr állítása szerint elvakította a szembe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a sínekre. A férfi cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

Alig maradt valami az autó hátuljából

Forrás: police.hu

Eljárás indult ellene

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balassagyarmati Alosztálya eljárást folytat gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség megalapozott gyanúja miatt egy 60 éves diósjenői lakossal szemben.

Az ügyészségnél vannak az iratok

A hatóság tagjai a férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

Óvatosan közlekedj!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

Dévaványán is hasonló baleset történt

Mi is beszámoltunk arról, hogy Dévaványán, a Gyomai úti vasúti átjáróban 2022. augusztus 22-én 14 óra 15 perc körül tehergépkocsi vonattal ütközött. A dévaványai vasútállomás felé tartó vonat vezetője, amikor meglátta a kereszteződésbe behajtó teherautót, fékezett és hangjelzést is adott. Az ütközésben ő és utasai sem sérültek meg, a teherautó vezetője is épségben kiszállt a járműből.

Fotó a helyszínről:

A tilos jelzésen hajtott át

A történtek után elrendelt nyomozás megállapítása szerint a sofőr a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, a közeledő vonat elé. A Szarvasi Rendőrkapitányság a kecskeméti férfit a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a büntetőeljárás iratait 2023. január 18-án továbbították az ügyészségre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu