Vonattal ütközött egy tehergépkocsi Dévaványán. A vonaton senki nem sérült meg, és a teherautó sofőrje is sérülés nélkül megúszta a balesetet. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte és ismét felhívja a figyelmet a vasúti átjárón történő áthaladás szabályaira.

Összeütköztek

Dévaványán, a Gyomai úti vasúti átjáróban 2022. augusztus 22-én 14 óra 15 perc körül tehergépkocsi vonattal ütközött. A dévaványai vasútállomás felé tartó vonat vezetője, amikor meglátta a kereszteződésbe behajtó teherautót, fékezett és hangjelzést is adott. Az ütközésben ő és utasai sem sérültek meg, a teherautó vezetője is épségben kiszállt a járműből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tilos jelzésen hajtott át

A történtek után elrendelt nyomozás megállapítása szerint a sofőr a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, a közeledő vonat elé. A Szarvasi Rendőrkapitányság a kecskeméti férfit a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a büntetőeljárás iratait 2023. január 18-án továbbították az ügyészségre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a vasúti átjárón történő áthaladás szabályaira, azok betartásának fontosságára. A vasúti átjárót fokozott óvatossággal kell megközelíteni.

Helyszíni felvétel:

Villogó fehér

Biztosított vasúti átjáróba járművel csak abban az esetben lehet behajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

Tilos előzni

Fénysorompóval és félsorompóval is ellátott vasúti átjáróban, ha a félsorompó nyitott állapotú, de a fénysorompó tilos jelzést ad, akkor a tilos jelzést kell figyelembe venni. A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni tilos. Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem közeledik vonat a síneken! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kisteherautó ütközött a HÉV-vel a Budapesten, többen súlyosan megsérültek – Brutális fotók a helyszínről

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu