A bükkábrányi rendőrök melett állt meg egy autós szombat délelőtt aki akkor már szörnyű állapotban volt. Teljesen feldagadt az arca és ezért kért segítséget.

Allergia

Június 11-én Bükkábrányban 9 óra 30 perckor egy autó sofőrje megállt a helyi rendőrok mellett. Még el tudta még azt mondani, hogy vezetés közben több darázs is megcsípte. Az allergiás reakció miatt a férfi egyre nehezebben kapott levegőt, arca bedagadt.

Gyógyító szuri

A rendőrök megkülönböztető jelzést használva a mezőkövesdi orvosi ügyeletre szállították a fuldokló férfit, ahol az orvos 9 óra 40 perckor beadta az ellenszert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszavitték

Ezt követően a férfi állapota szinte azonnal javult, a légzési funkciók gyorsan helyreállak. A segítséget kérő sofőr további ellátására nem volt szükség, így a rendőrök visszavitték a őt a Bükkábrányban hagyott autójához.

Tavaly is történt hasonló

Rosszul lett egy külföldi kamionsofőr vezetés közben Aszalónál, ugyanis megtámadta őt egy darázs. Az eset 2021 áprilisában történt.

Mentők jöttek

A rendőrség akkor azt írta: még éppen félre tudott állni az a szlovák kamionos, aki vezetés közben rosszul lett a 3-as számú főúton. , A rendőrök hívták a mentőszolgálat munkatársait, akik a helyszínen ellátták a férfit. A kamionos a kezelés után folytathatta útját.

Melegben veszélyes lehet a nyitott ablak

Az eset kapcsán a rendőrök arra figyelmeztettek, hogy bár a rovarok elleni „támadásra” nehéz felkészülni, de a nyitott ablakok azonban növelik a rovarcsípések kockázatát. A rovar-, darázscsípésekre allergiás sofőrök a tartsanak maguknál megfelelő ellenszert.

Ilyenek a reakciók

Darázscsípés esetén túlérzékenységi reakció alalkulhat ki az arra érzékenyeknél. Ennek jelei: bizsergés, szívdobogásérzés, esetleg viszkető csalánkiütés megjelenése, súlyos esetben légszomj. Ha ebben az esetben a beteg nem kerül sürgősen orvosi felügyelet alá, akkor keringési- és légzési elégtelenség kialakulása miatt meghalhat. Ilyenkor azonnal orvost kell hívni!

Jó tanács

Akinek csípéstől vagy ételtől volt már anafilaxiás reakciója, az – az inzulin beadásához hasonlóan – tanulja meg az adrenalin befecskendezését önmagának, és ezt az injekciót mindig tartsa magánál. A súlyos allergiás reakciók gyógyítására létezik az ún. deszenzibilizálás módszere, amikor az allergiát kiváltó anyag kis mennyiségű, többszöri beadásával az allergológus megkísérli hozzászoktatni a beteg szervezetét az allergizáló anyaghoz – olvasható az Informed oldalán.

Fotónk illusztráció.