Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki vezetés közben cukorbetegsége miatt rosszul lett, majd elgázolt egy kerékpárost, aki emiatt meghalt.

Cukorbetegen vezetett

Több évtizede cukorbetegséggel élő, éppen ezért az inzulin adagolásával és az étkezési szabályok betartásával tisztában lévő férfi 2022. február 10-én a déli órákban Kisvárdán autózott. Indulás előtt nem megfelelően adta be magának az inzulint, illetve nem evett, annak ellenére, hogy az autójában volt megfelelő szénhidrátot tartalmazó étel és folyadék is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítséget ajánlottak neki

Ahogy az Árpád utcán közlekedett, bizonytalanná vált a jármű haladása, meg is állt a férfi, amikor odament hozzá egy cukorbeteg társa, aki felajánlotta, hogy ad neki a nála lévő cukros vízből, de a férfi ezt nem fogadta el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Utolért egy biciklist

A gépkocsival tovább menve utolérte az úttesten kerékpározót, aki szabálytalanul közlekedett, mert az úttesttel párhuzamosan kerékpárút is ki volt építve, és ott kellett volna bicikliznie a későbbi áldozatnak.

Fékezés nélkül gázolt

A férfi 50 km/h sebességgel közlekedett, azonban a rosszulléte miatt elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, az folyamatosan gyorsult 74 km/h sebességre, majd fékezés nélkül elütötte a kerékpárost, végül a gépkocsival a kerékpárúton keresztbe fordulva állt meg.

Megúszhatja a börtönt

A biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy aznap a kórházban meghalt. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság 1 év fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 2 évre függessze fel, továbbá 5 évre tiltsa el a járművezetéstől is.

Nagykanizsai baleset

Tavaly májusban Nagykanizsán történt hasonló baleset. Egy cukorbeteg nő rosszul lett autóvezetés közben, majd összetört egy autót és halálra gázolt egy motorost. Az esetről itt írtunk bővebben.

Ezt az autót vezette a cukorbeteg nő Nagykanizsán

Forrás: ugyeszseg.hu

Mi a hypoglikémia?

A cukorbetegeknél gyakran lép fel hypoglikémia, amelynek azt az állapotot nevezzük, amikor a vércukorszint a normális érték alsó határa (3 mmol/l) alatt van, vagyis amikor abnormálisan kevés glükóz található a vérben.

Tünetei

Többnyire cukorbetegnél fordul elő, de egészséges embernél is jelentkezhet. Igen sokféle tünete lehet, de az alapproblémák az agy alacsony glükóz ellátottságából adódnak, ami miatt működési zavarok lépnek fel: zavartság, dezorientáció, eszméletvesztés. Legrosszabb esetben kómát vagy akár halált is okozhat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció