A Kaposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az olasz állampolgárságú férfival szemben, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen okozott végzetes kimenetelű balesetet.

A zebrán ütötte el

A 89 éves férfi 2021 júliusában Kaposvár belvárosában közlekedett, azonban egy zebrához közeledve késedelmesen észlelte, hogy az idős nő az áthaladást már megkezdte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vészfékezett, de hiába

Bár a férfi ekkor azonnal vészfékezni kezdett, az átkelőhely előtt megállni mégsem tudott, és a 81 éves asszonyt hozzávetőlegesen elütötte, aki ennek következtében a földre zuhant. A balesetet követően a férfi a helyszínen félreállt és a sértett segítségére sietett, írja közleményében az ügyészség.

FRISS!

Nem élte túl

Az idős asszonyt ugyan kórházba szállították, azonban a baleset során elszenvedett sérülései miatt szükségessé vált gyógykezelése során néhány héttel később életét vesztette.

Helyszíni felvétel:

Ez várhat rá

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség