Elképesztő, hogy mit engedett magának meg a szombathelyi edző. Verte, megalázta a gyerekeket, az egyik edzőtáborban annyira elbánt egy gyermekkel, hogy kórházba kellett vinni a gyermeket. Ekkor borult ki a bili, az ügyészség most lecsapna a szörnyetegre.

Testi sértés az edzésen

Többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség egy sportegyesületi edzővel szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Verés, megszégyenítés

A vádirat szerint férfi, mint az egyesület edzője a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba kellett vinni

Az egyik gyermek az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult. A szemét edző súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – áll a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.

Eltiltanák az edzőt a gyermekektől

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta az edző végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Csalódás a szülőknek

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – zárja az ügyészség közleményét. Úgy tűnik végre van következménye annak, ha egy szemétláda rosszul bánik a rá bízott gyermekekre. Nagy csalódás lehet ez azoknak a szülőknek, akik egykor bíztak az edzőben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció