Véletlenül hamvasztottak el egy idős asszony egy másik halott nő helyett. Pedig a családja egyértelművé tette, hogy koporsós temetést szeretnének. Az idős asszonynak ugyanis ez volt a kívánsága, életében rettegett az égetéstől.

Elhunyt az idős asszony

Tavaly decemberben elhunyt egy idős nő a mosonmagyaróvári kórházban. Lánya ezután ment be, hogy egyeztessen a temetésről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Utolsó kívánság

„Elmondtam, hogy mit szeretnék, én azt szeretném, ha ő nem lenne boncolva, nem lenne hamvasztva, mert az utolsó kérése neki azt volt, hogy ő mindenképpen koporsós temetést akar, és nem égetést, mert ő rettenetesen félt ettől, hogy ő égetve legyen” – mondta az RTL Híradónak az elhunyt lánya.

Eltűnt a holttest

Keszőcze Józsefné azt mondta, hogy a temetés előtt két nappal hívta fel a kórházzal szerződésben lévő temetkezési vállalkozó, hogy az anyja holtteste eltűnt, és ők ahelyett már csak egy azonos nevű, 30 évvel fiatalabb nő holttestét találták meg a hűtőházban. A fiatalabb nőt valóban hamvasztani kellett volna.

Urnás temetés

A rajkai nő végül urnás temetéssel búcsúzott édesanyjától, pedig nem ez volt az idős asszony kérése. „Fölöltözve, egy angyalkát a kezibe adva szerettük volna őt utolsó útjára kísérni”.

Nem reagált a kórház

Azt nem tudni, hogy kinek a hibájából történt a hamvasztás. A kórház és a temetkezési vállalat az RTL kérdésére nem reagált, a hamvasztást végző cég vezetője viszont nyilatkozott, ő azt mondta: a dokumentum, amelyet kaptak, egyértelműen fogalmazott. 

Hiba a dokumentumon

„A halottvizsgálati bizonyítvány egyértelműen jelzi, rá van írva, hogy hamvasztható. Innentől kezdve mi a hamvasztást elvégeztük, semmi szabálytalanságot nem hajtottunk végre” – mondta a cégvezető, aki szerint most már nehéz lesz megállapítani, hogy ki hibázott.

Ügyvédet fogadott

Keszőcze Józsefné ennek ellenére ügyvédet fogadott, mert úgy érzi: tartozik annyival az édesanyjának és családjának, hogy megkeresi a felelőst.

Összecseréltek két beteget

Mint megírtuk, összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. 

Felhívta a kórházat

Csomor Mária még november végén felhívta a szolnoki Hetényi Géza kórházat, ahol Covidos édesanyját kezelték, és érdeklődött rokona állapotáról. „Jöjjön nyugodtan, az édesanyja már meggyógyult a koronavírusból, felkerült hozzánk a belosztályra. Jól van, épp az előbb etettem meg levessel, és holnap is én adom majd neki az ebédet” – mondta az  asszonynak az ápoló.

Idegen nő feküdt az ágyban

Másnap az asszony vitte a kórházba az édesanyja kedvenc süteményét, a kedvenc gyümölcsét. Azonban amikor a nővér odavezette az ágyhoz, egy idegen nő, a 92 éves Ilonka néni nézett vissza rá.

Napokkal előtte meghalt

„Kiderült, hogy a 88 éves anyukám már napokkal előtte meghalt. Ráadásul összecserélték a kórlapját Molnár néniével, akinek a lánya már el is hamvasztatta az én édesanyámat” – mondta az eset után Csomor Mária. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Az RTL klub riportját itt tudod megnézni