Az ózdi járőröknek sikerült egy szigetszentmiklósi lakos – magasból történő kiugrási szándékát megakadályozva – életét megmenteni. A nyomozók később a férfit kábítószer birtoklás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ki akart ugrani

Egy nő tett telefonon bejelentést 2022. november 22-én 22 óra előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint a lányának az egykori élettársa, Ózdon a Vasvár úton található egyik társasház 9. emeleti ablakába kimászott, és végzetes lépésre szánta el magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöttek a rendőrök

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és a mentőszolgálat közreműködésével lebeszélték a férfit a tettéről, majd miután visszalépett az ablakból a járőrök lefogták. A végzetes cselekvésre elszánt személy ezek után lemondott az öngyilkossági szándékáról, így további orvosi ellátást nem igényelt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kábítószerezett

A járőrök a férfival szemben  – az időközben beszerzett információk és a szemmel látható klinikai tünetek miatt – kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett, ezért előállították az Ózdi  Rendőrkapitányságra.

Kihallgatták

A nyomozók a férfit kábítószer birtoklás vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Pár hete egy idős néni akart végezni magával

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy 90 éves néni úgy érezte túl nagy teher a rokonai számára, ezért egy elkeseredett pillanatában úgy döntött, véget vet az életének.

Vérző sebbel találtak rá

Az esetről a rendőrség számolt be, mint írták az idős nénire három rendőr talált rá mély, vérző sebbel a karján, de még életben volt. A fiatal egyenruhások még tudtak vele beszélni, a néni ekkor kérte tőlük, mentsék meg az életét. Ők pedig így tettek.

Józsefvárosban történt

posztból kiderült, hogy Kiss Tamás r. őrmester és Keresztesi Péter r. őrmester október 21-én kaptak riasztást a józsefvárosi társasház negyedik emeletére. A kétségbeesett bejelentő hirtelen nem tudta megmondani, hogy melyik lakásba van szükség a segítségre, mert amikor rátalált idős rokonára, ő maga is rosszul lett a sokktól.

Segélykérő hangok

A járőrpár Barátki Norbert r. törzsőrmester szolgálatirányító parancsnokkal együtt ért ki a házhoz, és a legfelső emeletre érve végig kopogtatták a lakásokat, mígnem az egyikből segélykérő hangokat nem hallottak.

Bejutottak

– Akadály nélkül bejutottunk a lakásba, ahol egy kétségbeesett nő elmondta nekünk, hogy a nagynénjének kell segítség. A nénit az egyik szobában találtuk meg, és ahogy meglátott bennünket, azt mondogatta, hogy ne hagyjuk elvérezni. – emlékeztek vissza az egyenruhások.

Nyomókötést alkalmaztak

“Kollégáink, hogy megállítsák a vérzést, egy törölközőt kerítettek a lakásban, az asszony karját felemelték és nyomókötést helyeztek rá. Ahogy teltek a percek, a rendőrök egymást váltva szorították a néni karját, aki pedig szabadon volt, az a házban az összes ajtót kinyitotta, hogy a mentők akadály nélkül jussanak a sérülthöz.”

Sikerült megállítani a vérzést

“Kollégáinknak végül sikerült megállítani a vérzést és megmenteni a nő életét, akit a mentők stabil állapotban vittek kórházba.” – írta a rendőrség a bejegyzésben, majd azzal zárták gondolataikat, hogy nagyon büszkék bajtársaikra, akik helytállásukkal megmentették egy ember életét.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu