A Győri Ítélőtábla döntése megegyezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával, amikor az ismerőse fiát hónapokon keresztül zaklató férfi büntetését súlyosította.

Többször vigyázott a kisfiúra

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki. A férfi azonban kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét, mert több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fenyegette

A férfi azzal fenyegette meg a 9 éves kisfiút, ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, meg szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmondta az anyukájának

A gyermek végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket, aki a Tatai Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A férfi Tatáról elmenekült, 2020 decemberében fogták el. 

Nevelőszülőknél él

A vádlott magatartása a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott. A gyerek 2021. január 18-tól nevelőszülőknél él, írja közleményében az ügyészség.

Ítélet

A Tatabányai Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Fellebbeztek

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek.

Súlyosbítottak

A másodfokú bíróság a 2022. november 10-én kihirdetett határozatával a fegyházbüntetést 11 évre súlyosította. Egyetértett azzal, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk, jelen ügyben a gyermek pszichésen maradandóan sérült, ezért szigorú büntetés jár. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Végzetes lépésre szánta el magát ez a férfi Ózdon: a kilencedikről akarta a mélybe vetni magát, a rendőrök még éppen időben érkeztek

Kiemelt kép: Illusztráció