A fitneszguru egykor Norbi Update néven futó cége ellen újabb végrehajtási eljárást kezdeményeztek. Nem ez az első ilyen kérelem a vállalkozás kapcsán. Nagy különbség, hogy most nem egy vállalati partnerről, hanem a NAV-ról van szó.

Norbi megerősítette a hírt

“Augusztus 30-tól van a Free Group Zrt. ellen NAV-végrehajtás” – ismerte el a tényt Schobert Norbert. Többet azonban nem kívánt mondani az ügy kapcsán. Nem derült ki tehát az, hogy ez mit is jelent a cég számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Biztosan voltak az ügynek előzményei

NAV-végrehajtás nem történik előzmény nélkül. Minden bizonnyal Norbiék kaptak fizetési felszólítást. Hogy így volt-e, arról Norbi nem árult el részleteket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondja a szakértő

A dolgot érdemes komolyan venni Schobert Norbinak. “… ez már egy olyan adóeljárás miatt is történhetett, aminek a tétje nem csupán az, hogy a cég eleget tesz-e önként vagy végrehajtással a NAV-val szembeni fizetési kötelezettségének” – mondta el Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője a Blikk számára az ügy kapcsán. A szakember úgy véli, hogy a történetnek további adó- és cégjogi következménye is lehet.

Nem akarják már működtetni a vállalatot?

A szakértő megemlítette, hogy az elmúlt időszakban több végrehajtási eljárás is indult a társasággal szemben. Arra is volt példa, hogy felszámolást kértek ellene. A vállalkozás a tavalyi évre vonatkozólag nem rendelkezik elfogadott pénzügyi beszámolóval, pedig azt májusban már le kellett volna adni. Ezekből Tóth Levente arra következtet, hogy a vállalatot nem szeretnék hosszú távon működtetni.

Nem fizette be határidőre a 40 milliós büntetést a fitneszguru

Harmincnapos határidő lejártával, részletfizetési lehetőség mellett sem kezdte el törleszteni Norbi cége a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott 40 milliós bírságot. Ezt a büntetést azért szabták ki a Norbi Update termékeket forgalmazó cégre, mert megtévesztették a vásálókat. A GVH problémát talált annak kapcsán, amit állítottak a termékek összetételéről, a termékek hatásairól valamint a diéták eredményességéről.

Norbi bejelentette: visszavonul

„Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni” – mondta a fitneszguru nemrég a Blikk számára. Azt állítja, hogy rendszere a visszajelzések valamint a klinikai vizsgálatok szerint százezrek életét mentette meg, most mégis hazugsággal vádolják.

Ezek is érdekelhetnek!

Példát statuálnak vele?

Norbi úgy érzi, vele példát statuálnak. Hangsúlyozta, ő volt az első nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban, aki olyan termékeket és módszereket kínált, amelyek egészségesebb életmód kialakításához alkalmasak. Biztos abban, hogy nem véletlen indult vele szemben a vizsgálat.

Már korábban is zajlottak hasonló vizsgálatok a cégével szemben

A GVH tíz és öt évvel ezelőtt is indított hasonló vizsgálatot. Akkor viszont a klinikai vizsgálatok eredménye láttán nem büntették meg. Azóta változtak az uniós jogszabályok, és semmilyen terméknek nem lehet élettani hatást tulajdonítani, ami nem gyógyszer.

Még nem döntötte el Norbi, hogy mihez kezd

A fitneszguru nem vitatta, hogy jogosan járt-e el a GVH. Azt viszont még nem árulta el, hogy mihez kezd a jövőben. Abban biztos, hogy másra fog fókuszálni, és leszögezte, hogy a kommunikációján is változtatni szándékozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Schobert Norbi