Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt  iratok nélkül, szakadt melegítőben találtak rá egy magyar bejárónő holttestére a németországi Kaiserslauternben. A szerencsétlen nőnek még december 4-én veszett nyoma, a magyar rendőrség oldalán is eltűntként szerepelt, most azonban úgy tűnik forró nyomra bukkantak a zsaruk B. Diána ügyében: egy térfigyelő ugyanis felvette, ahogyan egy rejtélyes férfi bevásárlókocsiban tolja a nő lepelbe bugyolált holttestét.

Eltűnt az ózdi asszony

Mint megírtuk 2020. December 4-én tűnt el a 48 éves B. Diána, aki munka reményében utazott a Borsod megyei Ózdról Németországba. A nő eleinte Münchenben és Stuttgartban próbálkozott, végül pedig Kaiserslauternben talált munkát, a helyi sajtó szerint egy amerikai család bejárónőjeként – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megölték Diánát

2020. december 14-én bukkantak rá a nő holttestére Kaiserslautern városában, a Staubörnchenstraße nevű utcában, és mint kiderült, az asszonyt meggyilkolták. Azonban a nőnél nem találtak semmilyen iratot, ezért a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a beazonosításhoz. Mostanra derült csak ki, hogy B. Diána volt az áldozat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt egy letartóztatás

A rejtélyes ügyben egyébként karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi viszont tagadja a bűn elkövetését. A rendőrség ezért azóta is keresi a tettest, vagy a tettestársakat. Diána ismerőseit sokkolta a nő halálhíre.

Rendes, tisztességes nő volt

“Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel” – mondta Diána egyik ismerőse.

Ápolónőként akart dolgozni

Diána kezdetben ápolónőként próbált elhelyezkedni Münchenben és Stuttgartban, azonban egészségügyi okok miatt végül nem töltötte be a pozíciót. Ennél fogva a nő továbbállt, és kikötött Kaiserslauternben, ahol feltehetően egy amerikai család bejárónőjeként tudott elhelyezkedni. Ezek után nem sokkal a nőnek nyoma veszett.

Családja az utolsó pillanatig reménykedett

A nő ismerőse elmondta, hogy Diána nagyon jó kapcsolatban volt a Magyarországon élő édesanyjával, aki azonnal bejelentette a lánya eltűnését. Mivel a talált holttestnél nem voltak iratok, ezért a család egészen januárig reménykedett, hogy Diána előkerül, azonban január első hetében minden reményük odaveszett.

Kutyasétáltatás közben érhette a halál

Bors korábban azt írta, hogy a nő gyilkosa még mindig szökésben van, az asszony ismerősei pedig azt mondták, hogy Dianát kutyasétáltatás közben gyilkolhatták meg. Az ismerősök arról is beszámoltak, hogy a nő nem ismerkedett férfiakkal, nem is igen barátkozott, szóval úgy hiszik, hogy nem ismert a támadóját. “Azt gyanítjuk, hogy bejárónőként – akár több családnál is – kutyasétáltatást is vállalt, eközben támadhattak rá, hogy miért, azt nem tudjuk, hiszen nem vetette fel a pénz: keményen dolgozott a megélhetésért.” mondták.

Az ismerősök szerint a munkaadó nem véletlenül lapít

“A család még mindig nem jelentkezett, valószínűleg azért nem, mert feketén alkalmazták diát, és nem akarják, hogy bajba kerüljenek a hatóságok előtt. Pedig nagyon szeretnénk, hogy végre kiderüljön, hogy mi történt valójában, Dia nagyon jó ember volt, és szörnyű, hogy így kellett meghalnia. A minimum az lenne, hogy megtalálják, és elszámoltatják azt a vadállatot, aki ezt tette vele” – árulta el a lapnak szomorúan az egyik ismerős.

Hosszú hónapok eredménytelensége után

A hosszú hónapnyi reménytelen nyomozás után azonban most úgy tűnik végre kiderülhet, mi is történt Diánával. A Bors ugyanis azt írja, hogy most előkerült egy felvétel, ami hatalmas áttörést jelenthet az ügyben.

Kamera rögzítette

Egy parkolóház kamerája ugyanis rögzített egy rejtélyes férfit, aki a tetthely közelében őgyelgett a gyilkosság időpontjában, méghozzá igencsak furcsán: egy bevásárlókocsival sétált le és fel a rosenstrassei parkoló körül, a kocsin pedig egy fehér lepelbe burkolt alakot vagy tárgyat hurcolt, amiről a zsaruk azt gyanítják, nem más lehet, mint Diána holtteste. A helyi rendőrség ezért a felvételt közzétette az interneten is, és külön, erre a célra létrehozott telefonszámon kérik, hogy jelentkezzen az, aki láthatta a férfit. Diána ismerősei remélik, hogy sikerül elfogni a gyilkost.

Nagyon jó ember volt

„Dia nagyon jó ember volt, és megérdemli, hogy végre elfogják a gyilkosát, és hosszú évekre börtönbe kerüljön. Szeretnénk, ha végre békében nyugodhatna” – mondta a Borsnak a nő egyik barátja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels