Iratok nélkül, szakadt melegítőben találtak rá egy magyar bejárónő holttestére a németországi Kaiserslauternben. A szerencsétlen nőnek még december 4-én veszett nyoma, a magyar rendőrség oldalán is eltűntként szerepelt.

Eltűnt az ózdi asszony

2020. December 4-én tűnt el a 48 éves B. Diána, aki munka reményében utazott a Borsod megyei Ózdról Németországba. A nő eleinte Münchenben és Stuttgartban próbálkozott, végül pedig Kaiserslauternben talált munkát, a helyi sajtó szerint egy amerikai család bejárónőjeként – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kaiserslautern városában dolgozott

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megölték Diánát

2020. december 14-én bukkantak rá a nő holttestére Kaiserslautern városában, a Staubörnchenstraße nevű utcában, és mint kiderült, az asszonyt meggyilkolták. Azonban a nőnél nem találtak semmilyen iratot, ezért a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a beazonosításhoz. Mostanra derült csak ki, hogy B. Diána volt az áldozat.

Volt egy letartóztatás

A rejtélyes ügyben egyébként karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi viszont tagadja a bűn elkövetését. A rendőrség ezért azóta is keresi a tettest, vagy a tettestársakat. Diána ismerőseit sokkolta a nő halálhíre.

Rendes, tisztességes nő volt

“Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel” – mondta Diána egyik ismerőse.

Ápolónőként akart dolgozni

Diána kezdetben ápolónőként próbált elhelyezkedni Münchenben és Stuttgartban, azonban egészségügyi okok miatt végül nem töltötte be a pozíciót. Ennél fogva a nő továbbállt, és kikötött Kaiserslauternben, ahol feltehetően egy amerikai család bejárónőjeként tudott elhelyezkedni. Ezek után nem sokkal a nőnek nyoma veszett.

Családja az utolsó pillanatig reménykedett

A nő ismerőse elmondta, hogy Diána nagyon jó kapcsolatban volt a Magyarországon élő édesanyjával, aki azonnal bejelentette a lánya eltűnését. Mivel a talált holttestnél nem voltak iratok, ezért a család egészen januárig reménykedett, hogy Diána előkerül, azonban január első hetében minden reményük odaveszett.

Keresik a szemtanúkat

Az ügy jelen állása szerint a rendőrség most szemtanúkat keres, ugyanis fennáll az esélye, hogy Diánát nem is a lakóhelye környékén ölték meg, hanem az esti órákban egy kukában, bevásárlókocsiban, talicskán vagy zsákba tekerve vonszolták a környékre. A rendőrök még egy külön nyomozócsoportot is kijelöltek, hogy derítsék ki a rejtélyes gyilkosságot.

A lakosság segítségét kérik

A rendőrök az ügy kivizsgálása céljából arra kérnek mindenkit, aki a környéken járt, jelezze, ha gyanús alakot észlelt, vagy bármi olyasmit látott, aminek köze lehet a gyilkossághoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke