Szilágyi István özvegye megbocsájtott fiának, miután a férfi brutálisan végzett édesapjával. Jolika néni azt tervezte, hogy ezt a bíróságnak is megírja, amely enyhítő körülménynek számíthatott volna Szilágyi Péter tárgyalásán. Az asszony halála miatt most már szinte biztos, hogy Lópici Gáspár fia élete végéig börtönben marad.

Májusban halt meg a színész

Tavaly, május 3-án halt meg a 82 éves Szilágyi István, miután a gyanú szerint saját fia, Péter egy kalapáccsal agyonverte a színészt. Tette a gyilkosság minősített esete, hiszen az idős férfi magatehetetlen és védekezésre képtelen volt. A tett brutalitása miatt bi­zonyosan különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjával áll majd a bíróság elé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban elítélték Szilágyi Pétert

A BudaPestkörnyéke is megírta, hogy az ügyben további súlyosbító körülmény, hogy a férfit korábban már elítélték édesapja bántalmazása miatt, felfüggesztett börtönt kapott, tehát visszaesőnek számít, így alighanem a legsúlyosabb, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Levelet akart írni a bíróságnak

Péter egyetlen esélye az édesanyja, Humenyánszky Jolán volt, aki azt tervezte, hogy egy levelet ír a bíróságnak, amelyben férje helyett megbocsát neki. Szilágyi István halálával ugyanis ő lett a „sértetti jogutód”, vagyis az a személy, aki a tárgyaláson képviselhette volna a férje jogait – írja a Bors.

Szombaton halt meg a színész özvegye

Egy ilyen levelet a bíróság enyhítő körülményként értékelhetett volna. Szilágyi István özvegye szombaton halt meg tüdőrákban. Az idős asszony már a gyilkosság napján azt mondta, hogy tudja, rosszat tett a fia, de mégis megbocsájt neki.

Ez is érdekelhet

“Médiacirkusz lett a tragédiából, ami méltatlan és fájó a hozzátartozóknak” – kiakadt Szilágyi István menye, hogy anyósáról, közvetelnül halála előtt, fotók kerültek fel az internetre

Senki nem fogja megvédeni

A feltételezett gyilkos édesanyjának halála miatt viszont nem valószínű, hogy bárki szót emeljen annak érdekében, hogy Szilágyi Péter ne a legsúlyosabb büntetést kapja.

Abban reménykedett, hogy fia szabadul

„Péter az egyetlen fiam, na­gyon szeretem őt, és egyelőre fo­galmam sincs, hogyan fogom kibírni, hogy nem találkozhatok vele. A szívem mélyén abban re­ménykedem, hogy ott, ahol most van, meggyógyítják, és idővel hazatérhet hozzám… „– mondta korábban Szilágyi özvegye, aki korábban már terhelő vallomást tett fia ellen a rendőrségen.

“Ötven évig tartó haldoklás volt Jolika néni élete”

Mint a Kékvillogón is megírtuk, február 6-án, szombaton elhunyt Jolika néni, akit a betegágyán érte a halál. A szerencsétlen asszony az utolsó pillanataiban is a fiát emlegette, utolsó kívánsága gyanánt is csak vele szeretett volna találkozni. A család egyik ismerőse szerint Jolika néni nagyon szerette a fiát, és nem tudott rá haragudni, ezért is szenvedte meg annyira a férje halálát és a fia elítélését. A család barátja úgy fogalmazott: “Ötven évig tartó haldoklás volt Jolika néni élete”.

Örökölhető a „sértetti jog”

„Joli néni annak idején élt a lehetőséggel, hogy a férje halála után ő legyen a sértetti jogutód és ebben a minőségében én képviseltem őt az eljárásban. Az özvegy halálával lehetősége nyílt a sértett hozzátartozóinak, hogy gyakorolják a sértetthez kapcsolódó jogokat a további eljárás során. Abban az esetben, ha többen is jelentkeznek, maguk között kell megállapodniuk. A sértetti jogutód jogai az eljárásban korlátozottak, de észrevételeket tehet, felszólalhat a tárgyalásokon, vagyis befolyásolhatja az ügy kimenetelét – nyilatkozta a Borsnak Jolika néni ügyvédje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi István özvegye – Forrás: TV2