Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta iratok nélkül, szakadt melegítőben találtak rá egy magyar bejárónő holttestére a németországi Kaiserslauternben. A szerencsétlen nőnek még december 4-én veszett nyoma, a magyar rendőrség oldalán is eltűntként szerepelt.

Eltűnt az ózdi asszony

Mint megírtuk 2020. December 4-én tűnt el a 48 éves B. Diána, aki munka reményében utazott a Borsod megyei Ózdról Németországba. A nő eleinte Münchenben és Stuttgartban próbálkozott, végül pedig Kaiserslauternben talált munkát, a helyi sajtó szerint egy amerikai család bejárónőjeként – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megölték Diánát

2020. december 14-én bukkantak rá a nő holttestére Kaiserslautern városában, a Staubörnchenstraße nevű utcában, és mint kiderült, az asszonyt meggyilkolták. Azonban a nőnél nem találtak semmilyen iratot, ezért a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a beazonosításhoz. Mostanra derült csak ki, hogy B. Diána volt az áldozat.

Volt egy letartóztatás

A rejtélyes ügyben egyébként karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi viszont tagadja a bűn elkövetését. A rendőrség ezért azóta is keresi a tettest, vagy a tettestársakat. Diána ismerőseit sokkolta a nő halálhíre.

Rendes, tisztességes nő volt

“Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel” – mondta Diána egyik ismerőse.

Ápolónőként akart dolgozni

Diána kezdetben ápolónőként próbált elhelyezkedni Münchenben és Stuttgartban, azonban egészségügyi okok miatt végül nem töltötte be a pozíciót. Ennél fogva a nő továbbállt, és kikötött Kaiserslauternben, ahol feltehetően egy amerikai család bejárónőjeként tudott elhelyezkedni. Ezek után nem sokkal a nőnek nyoma veszett.

Családja az utolsó pillanatig reménykedett

A nő ismerőse elmondta, hogy Diána nagyon jó kapcsolatban volt a Magyarországon élő édesanyjával, aki azonnal bejelentette a lánya eltűnését. Mivel a talált holttestnél nem voltak iratok, ezért a család egészen januárig reménykedett, hogy Diána előkerül, azonban január első hetében minden reményük odaveszett.

Kutyasétáltatás közben érhette a halál

A Bors most azt írja, hogy a nő gyilkosa még mindig szökésben van, az asszony ismerősei pedig azt mondják, hogy Dianát kutyasétáltatás közben gyilkolhatták meg. Az ismerősök arról is beszámoltak, hogy a nő nem ismerkedett férfiakkal, nem is igen barátkozott, szóval úgy hiszik, hogy nem ismert a támadóját. “Azt gyanítjuk, hogy bejárónőként – akár több családnál is – kutyasétáltatást is vállalt, eközben támadhattak rá, hogy miért, azt nem tudjuk, hiszen nem vetette fel a pénz: keményen dolgozott a megélhetésért.” mondták.

Az ismerősök szerint a munkaadó nem véletlenül lapít

“A család még mindig nem jelentkezett, valószínűleg azért nem, mert feketén alkalmazták diát, és nem akarják, hogy bajba kerüljenek a hatóságok előtt. Pedig nagyon szeretnénk, hogy végre kiderüljön, hogy mi történt valójában, Dia nagyon jó ember volt, és szörnyű, hogy így kellett meghalnia. A minimum az lenne, hogy megtalálják, és elszámoltatják azt a vadállatot, aki ezt tette vele” – árulta el a lapnak szomorúan az egyik ismerős.

Még mindig szemtanúkat keres a rendőrség

A rendőrség továbbra is kéri azokat, akik esetleg a gyilkosság napján, december 13-ról 14-re éjjel vagy hajnalban esetleg láttak amit gyanúsat a város utcáin, mert azt valószínűsítik, hogy Diana testét bebugyolálva, bevásárlókocsiban vagy talicskán vitték oda, ahol végül megtalálták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Forrás: BudaPestkörnyéke