Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a veszprémi ügyészség egy férfi ellen, aki szándékosan akadályozta a mögötte haladót az előzésben, majd hirtelen fékezéssel közvetlen veszélynek tette ki a testi épségét.

A konfliktus helye

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021. május 3-án, kora reggel személygépkocsival a dupla sávos, szalagkorláttal elválasztott útszakaszon Herend felől Veszprém irányába közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Utolérték

A férfi előzött, áttért a belső sávba, ahol járművét utolérte a mögötte a belső sávban már folyamatos előzésben lévő és nála nagyobb sebességgel haladó másik személygépkocsi.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ment vissza

A vádlott az előzés befejezése után – bár lett volna rá lehetősége – nem tért vissza a külső sávba, hanem a belsőben maradva akadályozta a mögötte gyorsabban haladót, aki így néhány méteres közelségbe került hozzá.

Vészfékezés

Az elkövető ekkor ráadásul indokolatlanul hirtelen fékezésbe kezdett, melyet a mögötte lévő sofőr csak vészfékezéssel tudott kivédeni, s ezzel elkerülni az ütközést. A férfi még ezt követően is hosszabb ideig akadályozta a sértett haladását.

Az eset

Pszichológiai problémái vannak 

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövető nem rendelkezik a biztonságos vezetéshez szükséges pszichológiai jellemzőkkel, és ezért nem alkalmas a járművezetésre.

Felfüggesztett börtönt is kértek

Az ügyészség a vádiratában végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy a férfit végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Egy ennél is durvább eset

Büntetőfékezéssel vett revansot, az sem érdekelte, hogy a családja a kocsiban ül. A vétlen sofőr nem tudta elkerülni az ütközést, ám ami igazán durva, az csak ezután jött.

Címlapkép: az ügyészség videója.