Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a traktorost, aki  nem takarította fel az úttestről az összetört szélvédőjének darabjait, majd azokra ráhajtott egy motoros, aki elesett a törmelékén és meghalt.

Dolgozott

Az elmúlt év júniusában a szatmári település határában dolgozott a vádlott a traktorjával, amivel egy kultivátort is vontatott.

Hazaindult

Kora délután elindult hazafelé a traktorral, felhajtott a főútra, ahol kis idő elteltével azt tapasztalta, hogy a traktor hátsó szélvédője berobbant, ezernyi apró darabra tört szét, kb. 12 méter hosszúságban beterítve az úttest jobb oldali sávját, illetve a vezetőfülkét is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megnézte, de elment

A vádlott megállt a traktorral, vissza is tolatott a helyszínre, de nem szállt ki a járműből, csupán onnan ellenőrizte a történteket, majd a lakására távozott.

Takarítania kellett volna

A KRESZ szerint kötelessége lett volna az úttestre került üvegtörmeléket feltakarítani, de legalább a többi közlekedőt megfelelő jelzéssel tájékoztatni a veszélyről. Mindezt a vádlott elmulasztotta, noha tisztában volt vele, hogy balesetveszélyes helyzetet idézett elő.

Egy órával később

Több mint egy óra elteltével ugyanezen az útszakaszon a sértett a motorkerékpárjával, legfeljebb 82 km/h sebességgel közlekedett.

Vészfékezett

Ahogy az üvegtörmelékhez érkezett, vészfékezett a motorral, de közben elvesztette a stabilitását, nem tudta kikerülni az üvegcserepeket, a járművel felborult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Elcsúszott

Az irányíthatatlanná vált motorkerékpár előbb az úttesten csúszott, majd nekiütközött egy betonozott kapubejárónak, a motoros pedig a vízelvezető árokba kibetonozott aljára zuhant.

Meghalt

A sértett hiába viselt bukósisakot és speciális motoros öltözéket, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

Fogházat kérnek

Az ügyészség azt indítványozta a vádiraban, hogy a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottat a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre, továbbá pénzbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az ügyészség felvétele.