Szarvascsapattal ütközött négy autó vasárnap este Hidaspetre térségében, a balesetben három ember megsérült, a 6-os főutat lezárták.

Baleset Hidaspetre térségében

Személyi sérülésekkel járó közlekedési baleset történt vasárnap 19 óra 22 perc körül a 6-os számú főút 144-es kilométerénél, Hidaspetre térségében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Féktávolságon belül a szarvasok

Négy autó haladt egymás után, Szekszárd felől Bonyhád irányába, amikor féktávolságon belül egy szarvas „rudli” futott az útra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egymásnak ütköztek

Az első kocsi lefékezett, a mögötte érkezők pedig sorban neki-, illetve egymásnak ütköztek. Az elsődleges információk szerint a balesetben hárman megsérültek.

Teljes útzár a 6-oson

A helyszínelés és műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A rendőrök és az autómentők több órán át dolgoztak, 22 óra 25 perctől volt zavartalan a forgalom – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hárman sérültek meg a balesetben

Fotó: TMRFK

Elkerülhetetlen volt a négyes ütközés

Fotó: TMRFK

Mi az a „rudli”?

A rudli szó jelentése állatok együttese, csordája, állománya. Ha például sok szarvas együtt vonul, akkor azt egy vonuló szarvasrudlinak nevezik a szakemberek. Bizonyos időszakokban ez jellemző hazánkban is, és komoly balesetveszélyt jelent az autósok számára.

„Nem ideálisak a körülmények”

„Sokan nem tartják be a követési távolságot, mert a reklámban az autó magától megáll, mert okos, meg van benne mindenféle elektronika. Csak azt elfelejtik, hogy a közúton nem ideálisak a körülmények, így az autó csak a következő autó fenekében áll meg. Az pedig fájdalmas tud lenni. Legközelebb talán nagyobb távolságot tart az utolsó kettő” – írta egy kommentelő a történtek után.

Halálos baleset a 7-es főúton

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy autóbusz és személyautó ütközött a 7-es főúton vasárnap reggel, az autó vezetője a helyszínen meghalt. A baleset tisztázatlan körülmények között történt a 203-as kilométernél, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tömegbaleset helyszíne. Fotó: TMRFK