A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy csörögi házra dobtak Molotov-koktélokat, miközben ott többen aludtak.

Előjött egy sérelem

A vádirat szerint az elkövetők rokonok. Mindketten ugyanannak a csörögi háznak különböző lakrészében laktak. 2021 márciusában együtt italoztak otthonukban, amikor egyikük felhozta egy korábbi sérelmét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ellene vallott az anyós

Elmondása szerint azért küldték börtönbe volt élettársa sérelmére elkövetett zaklatásért, mert annak anyja ellene vallott. Felvetette társának, hogy igazán ráijeszthetnének volt élettárására és annak anyjára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Molotov-koktélokat készítettek

Ennek érdekében négy üres sörösüveget megötlöttek benzinnel és rongyot dugtak a szájukba. A házilag készített Molotov-koktélokkal elgyalogoltak a sértettek házához, majd meggyújtva azokat a házra dobták és elmenekültek.

Ketten már aludtak

A házban ekkor az egyik elkövető volt élettársa és annak kiskorú gyermeke aludt az egyik utcafronti szobában. A mellettük lévő szobában pedig a nő anyja tévézett.

Támadás!

A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő a házfalon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel.

Kigyulladt a ház

Az ablakon áthatolva a palack összetört és az égő benzin tűzre lobbantotta a szoba szőnyegét és PVC padlóját. A tűz gyorsan átterjedt a szoba berendezésére is. 

Az ablakon át menekültek

A nő felébredve észlelte a támadást, felébresztette a gyermekét, szólt édesanyjának is, de már csak a konyha ablakon tudtak elmenekülni a házból. Ezután a szomszédban lakó unokatestvérétől kért segítséget, aki azonnal hozzákezdett az oltáshoz.

Komoly károk keletkeztek

 Ennek és a gyorsan kiérkező tűzoltóknak volt köszönhető, hogy a tűz nem tudott tovább terjedni.  Ugyanakkor a nőnek több mint hetvenezer, míg anyjának közel ötszázezer forintos kára keletkezett. Pusztán a szerencsén múlott, hogy a házban tartózkodók nem szenvedtek semmilyen sérülést.

Őrizetben a bosszúállók

A rendőrség felvételei

Vádat emeltek

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, és két rendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat az elkövetők ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűzeset után – Forrás: police.hu