Dicséretben és jutalomban részesítették azt a huszonhat éves nagyatádi fiatalembert, aki október 17-én a Margit hídon saját életét kockáztatva megmentette egy fiatal lány életét. Lukács Roland egy somogyi városból érkezett munkát keresni a fővárosba, ahol este izgalmasan végződött a városnéző séta.

Állást keresett a fővárosban

Roland aznap egy raktáros állás castingja miatt utazott Budapestre. Ha már ott volt, úgy döntött, régen látott barátait is meglátogatja, akik egy városnéző sétára invitálták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrért kiáltottak

„A Margitszigetről jöttünk éppen, amikor azt hallottuk, egy járókelő rendőrért kiált. Amikor odaértünk, egy fiatalember már fogta a hölgyet, aki eldobni készült az életét, de ennél többet fizikailag nem tudott többet tenni érte” – mesélte Lukács Roland.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem gondolkodott, segíteni próbált

A 26 esztendős, Somogy megyei fiatalember átmászott a korláton, a csupán fél méter széles párkányra, a tizenkilenc éves lány mellé.

Ellenkezett a lány

„Kértem, hogy adja ide a kezét, hogy megfogjam. Nem hagyta. Ellenkezett, ám én megragadtam a karját. Megkérdeztem, mennyi idős, hogy hívják, mi a problémája, de csak az életkorát árulta el. Azt kiabálta, menjek el innen, vagy mind a ketten leesünk. Azt válaszoltam, hogy nem fog egyikünk sem leesni, és nem fogom elengedni – emlékezett vissza a fiatalember a sonline.hu kérdésére válaszolva.

Segíteni akart

A lány végül leült a párkányra, ahol csupán annyi hely volt, hogy ő elférjen rajta. A nagyatádi férfi a kezével és a lábával próbálta megakadályozni, hogy a hölgy leessen.

Kiszabadította az öngyilkosjelölt kezét

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy a kiérkező rendőröknek sem volt könnyű dolguk, mert a korláton keresztül nem érték el a lányt, aki maga alá gyűrte a karjait. Roland szabadította ki és nyújtotta fel az öngyilkosjelölt kezét, hogy a rendőrök át tudják húzni a korláton, majd ő is visszamászott.

Veszélyes helyzet volt

„Abban a pillanatban eszembe sem jutott, hogy milyen veszélyes, amit csinálok. Csak azt láttam, hogy egy embertársam el akarja dobni az életét. Miután lejátszódott az esemény, akkor láttam csak, milyen magasan voltunk” – folytatta az életmentő.

Nem kérdezősködne

„Ha újra hasonló helyzet adódna, újra megtenném, ám azt már tudom, hogy nem kérdezősködnék a lánytól, mert a kérdésektől agresszív lett – mondta a fiatalember, akit azóta ünnepélyes keretek között fogadtak a fővárosban, a Budapesti Rendőr Főkapitányságon.

Emléklap, dicséret, pénzjutalom

Emléklapot, dicséretet és pénzjutalmat kapott a Margit hídon „személy életének megmentése során tanúsított példaértékű állampolgári magatartásának elismeréséül”. Mellette az akcióban részt vevő négy rendőr is elismerésben részesült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a helyszínen készült videóból. Forrás: police.hu