Ebben a cikkben a kaoliang alkoholos italának misztikumát igyekszünk majd körüljárni. Vagyis képzeletben a Távol-Kelet felé vesszük az irányt, egész pontosan Tajvan térségéig megyünk a kaoliang varázsa után.

Megnézzük, honnan is ered a kaoliang készítésének története, egyáltalán miféle italról van szó, illetve minek tudható be a sokak véleménye alapján csodálatosnak mondható ízvilága. Lássuk tehát a részleteket!

Pontosan milyen típusú alkoholos italnak számít a kaoliang?

Egész pontosan egy likőrről van szó, méghozzá egy kifejezetten lendületes likőrről, amely kristálytiszta zamatokkal és édes jegyekkel csábít bennünket. Ami pedig a lokációt illeti, leginkább Kínában, Koreában és Tajvan területén számít közkedvelt italnak.

Illetve az iDrinks likőrjei között is igen népszerű. Azzal együtt, hogy a kaoliang hallatán sokaknak Tajvan jut az eszébe, azon belül is Kinmen szigete, az ikonikusnak számító hatalmas, kőből készült oroszlánjaival.

Természetesen ezt az italt is körüllengik a mítoszok. A fent említett diadalmas oroszlánok mítosza pedig az, hogy ők óvják a helyieket a kezdet kezdete óta a gonosz szellemektől és a félelmetes szélviharoktól.

Ismerjük meg közelebbről Tajvan egyik legnépszerűbb kaoliang márkáját!

Név szerint a Kimnen Kaoliang az a brand, amelyről szó van. Amelynek kapcsán a gyártás gyökerei egészen a kínai polgárháborúig követhetők nyomon. Amikor Hu Lien kínai tábornok a kinmeni gazdákat arra motiválta, hogy termeljenek minél több cirokot.

Azért, hogy egy roppant kellemes alkoholos ital készítése zavartalanul megoldható legyen. Erre azért volt egyébként szükség, mert az alkohol Tajvanra történő importja túlságosan drágának bizonyult az akkori szituációban.

A helyiek – ha már elkezdtek fókuszáltan dolgozni a gyártáson – bele is szerettek a cirokból készített magas alkoholtartalmú párlatba. Vagyis a kaoliang készítése olyannyira beírta magát Kinmen kultúrájába, hogy a fentebb említett oroszlánok jelennek meg minden egyes Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor palackján.

Amiért a Kimnen Kaoliang mindenképp megérhet egy kóstolást

Elképesztő és egyben zseniális az az ősi desztillációs technika, amivel a Kimnen Kaoliang italát már a kezdetektől fogva készítették. Megfejelve mindezt egy egészen speciális szilárd fermentációs eljárással.

A folyamat eredményeként, és az egyöntetű vélemények szerint a Kimnen Kaoliang tiszta, mint a forrásvíz. Egyúttal illatos, akárcsak az orchideák, és nem utolsó sorban ízléses, ahogyan a tajvani édes harmat.

Nem is annyira meglepő talán ezek után, hogy az ázsiai konyha ételei mellé egészen fenomenális kísérőnek számít. Minderre pedig rátesz egy lapáttal az oroszlán motívuma a palackon, tekintve, hogy az oroszlán védőállatként jelenik meg Kinmen szigetén.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.