Manapság már megannyi porszívó van a piacon, így szinte lehetetlen eldönteni, hogy az embernek melyikre is van szüksége. Mást érdemes használni egy családi házban, ahol esetleg az állatok is bejárnak, és mást egy olyan lakásban, ahol még a cipőt is az ajtón kívül veszik le. Ha nem tudja eldönteni, hogy a porzsákos vagy a tartályos a jobb megoldás, akkor most segítünk dűlőre jutni. 

Mikor érdemes porzsákos porszívót választani?

Az onlineMárkaboltoknál kapható porzsákos porszívók tökéletes megoldást nyújtanak egy olyan házban, ahol gyakran van kosz, haj, szőr és piszok. Amennyiben a legújabb modellt szerzi be, akkor viszont számolnia kell azzal, hogy a hozzá tartozó porzsákot nem mindig tudja majd mindenhol pótolni. A kiegészítő pénzbe kerül, de ez nem azt jelenti, hogy mindig a rendelkezésére áll majd. Arról nem beszélve, hogy például webshopból rendelve még a szállításért is fizetnie kell. Ez tehát plusz pénznek számít, azonban sokszor csak ez jelenti a valódi megoldást. 

Azt tudni kell ugyanis, hogy a papír porzsákos porszívó minden esetben higiénikusabb. Pontosan azért, mert a por és a kosz egy zárt zsákban gyűlik össze, amit aztán ki tud dobni a kukákba. A gyártók az évek alatt több olyan technológiát kipróbáltak, ami segíthet a szennyeződések és az allergének biztonságos eltávolításában. Fontos, hogy nemcsak a porszívózás során ügyeljen a tisztaságra, hanem a csere alatt is. Ha csak kiszedi és kidobja a kukába, akkor a potenciális allergének a levegőbe juthatnak, ami tovább ronthatja a lakók egészségi állapotát. 

Mi a helyzet a HEPA szűrőkkel?

A porzsákos készülékek esetén gyakran alkalmaznak HEPA szűrőket, így segítve az allergének kikerülését a szabad térbe. Az ilyen kellékkel ellátott eszközök jóval több port és pollent távolítanak el, mint bármelyik másik típusú készülék, ráadásul nem engedik azt vissza a légtérbe sem. A HEPA szűrők 99,97%-os hatékonysággal dolgoznak és távolítják el a port, egészen 0,3 mikrométeres nagyságig. 

Mikor éri meg porzsák nélküli modellt beszerezni?

Ha ügyel arra, hogy a lehető legkevesebb szemetet termelje, akkor kétségkívül jobb megoldás az Ön számára egy porzsák nélküli változat. Ezek ugyanis jóval környezetbarátabb megoldások, hiszen nem használ el a szennyeződések összegyűjtéséhez további szemetet. Ha pedig igen ökotudatos életet él, akkor a tartály tartalma mehet a komposztra, így egyáltalán nem szennyezi a környezetet tovább. 

Emellett fontos megjegyezni, hogy ezekből a készülékekből kiszedheti azokat a dolgokat, amiket esetleg véletlenül szippantott fel. Mivel a porzsák esetében nem beszélhetünk erről, így talán kisgyermekes család esetében, ahol mindig minden a földön van, praktikusabb választás egy ilyen készülék. 

Most, hogy mindent felsoroltunk, reméljük, hogy könnyebben jut majd döntésre azzal kapcsolatban, hogy milyen porszívóra is van szüksége otthon. Mindegyik más célt szolgál, viszont hatékonyak és segítenek abban, hogy tisztán tarthassa a lakást.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.