Sokáig csak a kozmetikai szalonokban volt elérhető a kissé félelmetesen hangzó bőrmegújítás, de az innovációknak, fejlett technológiának hála, ma már otthonainkban is hódolhatunk a látványos bőrápolási eljárásoknak.

A kémiai hámlasztás révén a bőrünk megújul, kivirul, az öregedés látható jelei csökkennek, persze nem annyira látványosan, mint a professzionális orvosi hámlasztás esetében, de panaszra nem lehet oka annak, aki rendszeresen elvégzi az otthoni kezeléseket.

Így működik a bőrünk

A bőr életünk folyamán számtalanszor megújul, külső rétege, a hám fokozatosan leválik, 6-10 hetente teljesen megújul. Ezt segíthetjük elő különböző hámlasztók használatával, amelyek közül kiemelkedőek a MediNatural természetes gyümölcssavakat tartalmazó hámlasztói, amelyek gyakorlatilag kémiai hámlasztást visznek végbe.

Bőrünk állapota jól tükrözi egészségi állapotunkat, így a legtöbbet akkor tehetjük érte, ha egészséges életmódot folytatunk, amibe a megfelelő mennyiségű alvás éppúgy beletartozik, mint a helyes táplálkozás, az optimális hidratálás és persze a tudatos bőrápolás. 

Hogyan hatnak a kémiai hámlasztók? 

A kémiai hámlasztók a tudatos bőrápolási rutin részei, mivel amellett, hogy gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket, még célzottan is segítik a különböző bőrproblémákat. 

A bőrmegújulás természetes folyamat, amely az életkor előrehaladtával lassul és egyre kevésbé hatékony. Közrejátszhatnak benne más tényezők is, amelyek eltömődött pórusokat, pattanásokat, mitesszereket vagy egyenetlen bőrfelszínt, fakó, száraz, hámló bőrt eredményeznek. Ennek korrigálására vethetők be a bőrápolás nagyszerű készítményei, a savas hámlasztók.

A kémiai hámlasztók nem a bőr felszínének dörzsölésével távolítják el az elhalt hámsejteket, mint a bőrradírok, hanem a pórusok mélyére hatolva belülről hámlasztják azokat, így a bőr szerkezetére is hatással vannak, a kollagéntermelést pedig serkentik. Ezáltal két legyet üthetsz egy csapásra, az eredménye pedig az egészségesen szép bőr. 

A hámlasztók típusai, avagy mi az AHA és a BHA?

Az otthoni hámlasztás nagyágyúi a titokzatosan hangzó AHA, BHA, valamint a PHA, amelyek hatása ugyanolyan nagyszerű, mégis néhány dologban különböznek:

  • AHA 

Igazi anti-aging csodaszer, ideális az öregedő, valamint a fakó, napkárosodott száraz bőr ápolására, halványítja a pigmentfoltokat, serkenti a bőr nedvességmegtartó képességét.

  • PHA 

Gyengédebb, mint az AHA, azonban hatása hasonló, így az érzékeny bőrűek számára ajánlott.

  • BHA vagy szalicilsav

Kiváló hatóanyag a tág pórusok méretének csökkentésére, normalizálására.  Belülről segíti a bőr kitisztulását, megakadályozza a pórusok újbóli eltömődését, továbbá gyulladáscsökkentő hatású. 

A minőségi kémiai hámlasztók kiválasztásánál légy tudatos, nézd meg a hatóanyag-tartalmat, a készítmény pH-értékét, illetve egyéb összetevőit, az állagát, és válaszd bőrödnek a legjobbat! Ha egyszer kipróbálod, többet nem válsz meg tőlük, hiszen az eredmények magukért beszélnek, bezsebelheted vele az elismerő vagy irigy pillantásokat!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.