Egy olyan új kiegészítő vásárlása során, ami a mindennapi életünk része, érdemes minden információt összegyűjteni, mielőtt kiválasztjuk az ideális terméket. Az ételtermoszok az utóbbi években rengeteget fejlődtek függetlenül attól, hogy felnőtteknek vagy gyerekeknek készült termoszról van szó. Ha gyermeknek vásárolunk, akkor duplán oda kell figyelnünk.

Miért van szükség ételtermoszra?

Ha szeretnénk böngészni róluk, érdemes egy ezzel foglalkozó oldalt felkeresni, mint amilyen a Termoszbolt.hu gyerek ételtermosz oldala is.

Rengeteg érv szól amellett, hogy hagyjuk el a hagyományos tárolási módszereket. Sok esetben, ha olyan ételről van szó, akkor továbbra is zacskóban, papírtasakban tárolva indul el a gyermek az iskolába. Környezeti okokból sem jó megoldás ez, hisz ezzel a család ökológiai lábnyomát növeljük csak. Ezzel szemben egy ételtermosz modern, innovatív technikát alkalmazó és környezetbarát termék.

A papírtasak és zacskók mellett létezik egy másik közkedvelt megoldás is. Ezek a műanyag éthordó dobozok, amik többféle méretben, színben érhetőek el. A célnak ez már egy fokkal jobban megfelel, viszont ezzel a módszerrel is több probléma van. Ha olyan ételt készítünk gyermekünknek, ahol fontos a frissesség megőrzése a megfelelő élményhez, akkor a műanyag éthordók nem igazán jeleskednek. Csupán egy-két óráig képesek megőrizni a melegséget, utána már kénytelenek a gyermek hidegen elfogyasztani.

További kellemetlenségre adhat okot az, hogy nagyon egyszerű a kialakításuk. Idővel a fedele egyre könnyebben lejön, ami igazán bosszantó tud lenni, ha az iskolatáskába kiömlik a leves például. A strapabírása sem a legjobb, kisebb nyomás hatására is képes megrepedni, betörni, ezzel máris korlátozva van az, hogy milyen ételt tudunk benne tárolni. Itt már mondanunk sem kell, ha pár havonta kidobunk egy-két ételest, azzal sem teszünk jót a környezetnek.

Minden probléma megoldása: az ételtermosz

Egy ételtermosz és termosz mindig párban jár. Ha már az étel tárolására ezt a megoldást választjuk, akkor a folyadékbevitel hordozására is ilyen terméket érdemes választani. Ezek az eszközök általában rozsdamentes acélból készülnek. Ez már önmagában hatalmas különbség egy műanyag ételeshez képest, hisz évekre képes megoldani a tárolást. Az ökolábnyomunk szinte a nullára csökkenthető ebben a tekintetben, ugyanis nem termelünk minden nap, de még pár havonta sem felesleges hulladékot. 

A tisztítása könnyű, és bármelyik iskolatáskában tökéletesen elfér. Anyaga miatt biztosan nem fog megsérülni vagy megkarcolódni a mindennapos használat során. Nem kell aggódnunk szivárgás vagy véletlen kinyitás miatt sem.

Megjelenés és kényelem

Egy gyerek ételtermosz képes öt órán át melegen tartani az ételt, így akár az ebéd elfogyasztása is olyan lehet, mintha frissen készült volna otthon. Ha hidegen tartásról van szó, itt még a hét órát is el lehet érni egyes termoszokkal. Az ételtermoszok rengeteg megjelenésben képviseltetik magukat, így minden gyermek megtalálhatja a neki tetszőt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.