Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 40 éves nőt és azt a 20 éves férfit, akik elkábítottak, majd fürdőkádba fojtottak egy idős férfit Porcsalmán.

Életfogytiglant kaphatnak

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy az ügyészség életfogytiglant kért a két vádlottra azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák őket leghamarabb szabadlábra feltételesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tagadnak

Arról is beszélt, hogy mindkét vádlott a másikra próbálja kenni az emberölést. A férfi vádlott azt állította, hogy a nő fojtotta kádba az idős férfit, a nő pedig azt vallotta, hogy a férfi tette ezt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így történt a gyilkosság

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, a nő és rokona megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait.

Altatóport vitt magával

A nő még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő nyugdíjas családi házában.

Videó az elfogásról:

Bealtatózták az áldozatot

A nő borral kínálta a férfit, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, amit az áldozatuk meg is ivott.

Magához tért a nyugdíjas

Ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi azonban később magához tért, ekkor a támadók lefogták, és bevonszolták a fürdőszobába. A fürdőkádban negyven centi mély víz volt, a páros letérdepeltette a nyugdíjast, majd a férfi belenyomta az áldozatuk fejét a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit. Az idős férfi a helyszínen megfulladt.

Hagyták meghalni

A vádlottak magára hagyták áldozatukat, a házából pedig 290 ezer forint készpénzt, élelmiszert és dohányt vittek el. A rendőrség a gyilkosság másnapján elfogta mindkét elkövetőt, akik azóta is letartóztatásban vannak.

Emberölés lehet a vád

Az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult meg az eljárás

A semmiből éltek

Az ügyben a nyomozás még tart, annyi biztos, hogy a két gyanúsítottnak nincs rendszeres jövedelmük és bejelentett munkahelyük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kihallgatás – Fotó: police.hu