Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság egy hónapra annak a két embernek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előbb elkábítottak, majd megöltek egy idős embert Porcsalmán.

Először csak el akarták altatni

A gyanú szerint a gyanúsítottak megállapodtak abban, hogy altató tablettát kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait.

Részeg volt

Miután a férfi megitta a bort, kiment a fürdőszobába. A gyanúsítottak utánamentek, a már ittas és bódult állapotban lévő idős ember fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomták, ennek következtében a sértett megfulladt.

290 ezer forintért

Ezután a gyanúsítottak a házból 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Egy nő és egy férfi

Annyi tudható, hogy egy 40 éves nőről és egy 20 éves fiatalemberről van szó. A helyben élő nő rendszeresen látogatta a férfit, a 20 éves férfi a társa volt.

A semmiből éltek

Az ügyben a nyomozás még tart, annyi biztos, hogy a két gyanúsítottnak nincs rendszeres jövedelmük és bejelentett munkahelyük.

A két gyanúsított

Előzetesben maradnak

A bíróság szerint így fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezésük esetén elérhetetlenné válnának vagy a büntetőeljárásban részt vevő embereket jogellenesen befolyásolnák, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelték a letartóztatásukat.

A fiatalember

A rendőrség felvétele

Emberölés lehet a vád

Az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult meg az eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A címlapfotó a rendőrség felvétele-.