Nem tudták megmenteni az életét annak az embernek, aki szén-monoxid mérgezést szenvedett otthonában. Ruzsán, egy tanyaépületben történt a tragédia, a szomszéd hiába próbált segíteni, már későn szólt a katasztrófavédelemnek.

Erős gázszagot éreztek

Szombat kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Ruzsán egy tanyaépületben erős gázszagot lehet érezni és rosszul lett valaki. A szomszéd jelezte az esetet, aki bement és szellőztetni kezdett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kimutatták a mérgező gázt

Egy tűzoltóegység vonult az ötven négyzetméteres tanyaépülethez, ahol a nyitott ablak mellett is kimutatták a mérgező szén-monoxidot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghalt a lakó

Az épületben azért keletkezhetett szén-monoxid, mert egy gázpalackra kötött gázégő működött és minden nyílászáró csukva volt. Az épület lakóján már nem lehetett segíteni.

Életveszélyes helyzet

A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: akkor keletkezik szén-monoxid, amikor a nyílt láng környezetében nincs elég oxigén és tökéletlen égés jön létre. A szén-monoxidnak nincs szaga, a szomszéd azért érzett gázszagot, mert a szén-monoxid-mérgezést okozó tökéletlen égést követően idővel kialudt a gázégő lángja és tovább áramlott a palackból a gáz.

Kell a levegő-utánpótlás

Ha nyílt láng van az épületben – akár fűtés, akár vízmelegítés miatt – a levegő-utánpótlást biztosítani kell, különben szén-monoxid keletkezik.

Négy áldozatot követelt a mérgezés

A Kékvillogó is beszámolt arról a szörnyű tragédiáról, mely során Budapesten holtan találtak egy négytagú családot. A háziorvos, felesége és két gyermeke szén-monoxid mérgezésben hunyt el.

Egy háziorvos és családja vesztette életét

„Tragikus haláluk mindannyiunkat mélyen megráz, egy őszintén szeretett barát és egy olyan kiváló szakember távozott közülünk, aki sokak életét meggyógyította, megmentette. Tarpa Nagyközség Önkormányzata Dr. Qidan Munther háziorvos, belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti” – írta az önkormányzat.

A családja Budapesten élt

A családfő ingázott Tarpa és Budapest között, hiszen a felesége és két gyermeke a fővárosban élt, a munkája azonban a szabolcsi településre szólította. Tarpán szinte mindenki rajongásig szerette a kedves, felkészült és segítőkész orvost. Miután nem jelent meg a munkahelyén, a főnöke és a munkatársa keresni kezdték, így találták meg végül a családjával együtt a terézvárosi, Jókai utcai földszinti ingatlanban.

Több napja meghaltak

A családot feltehetőleg nem az éjszaka érte a tragédia, a szakemberek szerint már több napja halottak voltak, valószínűleg ezért is keresték őket. A szörnyű tragédiát követően Tarpán gyakorlatilag megállt az élet. Nem volt olyan ember a településen, aki ne gyászolta volna a doktort. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció