Harmadszor engedik haza a börtönből Curtis testvérét. Sz. Lajost azzal gyanúsítják, hogy pénzért ölte meg az MTK egykori focistáját, Katzenbach Imrét. Az áldozat holtteste, 2020-ban, 11 évvel a gyilkosság után került elő.

Újra hazaengedték

A Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait a pénteki döntés értelmében harmadjára engedik el, de az utóbbi két alkalommal pár napon belül az ügyészség kérésére a bíróság mindig visszaküldte őket a rács mögé. Curtis testvére karácsonyra hazamehetett, majd január elején ismét a rácsok mögé került két társával együtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!  

Tragikomédia

„Tragikomédia az egész. A hétvégét már otthon töltheti. Megint úgy látták ugyanis, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartására már nincs szükség. Most várjuk, hogy vajon a másodfokú döntés mi lesz, ügyfelemnek ismét vissza kell-e mennie a börtönbe” – mondta a Blikknek dr. Zamecsnik Tamás, emberöléssel gyanúsított Curtis bátyjának az ügyvédje.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megbízták a volt focista megölésével

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát Katzenbach Imre megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta a volt focista életét.

Tartozás miatt akarták megöletni

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach Imre terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait 2020. október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak.

Bérgyilkosság

A gyilkosság megszervezését elvállaló ember egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással. Azt ígérte neki, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, harmadik társuk pedig hárommillió forintért csatlakozott. A gyanúsítás szerint Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe gyilkolta meg Katzenbach Imrét.

11 év után került elő a holttest

Az áldozatot 2015. augusztus 31-én, 2009. október 15-i hatállyal holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság csak 2020 október 22-én találta meg. 2021 tavaszán DNS minta buktatta le Katzenbach Imre gyilkosait. A 2009-ben eltűnt focista körme alatt találtak DNS maradványokat.

Három embert fogtak el

Tavaly nyáron Budapesten és Gyömrőn fogtak el három személyt, akiknek köze lehetett a gyilkossághoz.  A 49 éves Sz. Lajost, (aki egyébként az ismert rapper, Curtis testvére), az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg a nyomozók.

Indokolatlan a letartóztatása

Dr. Zamecsnik Tamás most azt mondja, semmi nem indokolja azt, hogy Sz. Lajos továbbra is a rácsok mögött maradjon.

Egy naplót keresnek

„Tanúkihallgatások már nem várhatóak. A rendőrség még egy 2009-es vadásznaplót szeretne előkeríteni. Az viszont elég nehéz lesz, mert ilyen nem volt, illetve, ha lett is volna, már rég le lehetett volna selejtezni. Szökéstől sem kell félni, hiszen ügyfelem hat napig volt otthon nyomkövető nélkül, lett volna módja elmenekülni, de ő túl akar lenni ezen az egészen. Ez a csiki-csuki kezd nevetségessé válni – mondta az ügyvéd.

Akár életfogytiglant is kaphatnak

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi és a felbujtással gyanúsított férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat bizonyítottság esetén.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Curtis testvérének, azaz Sz. Lajosnak az elfogása – Forrás: police.hu