A kézilabdázó meggyilkolásáért elítélt Sztojka Iván két évtizede ismerte azt a nőt, akit rendszeresen kizsákmányolt.

Marad a börtönben

Nem kevesebb mint újabb tizenkét és fél év fegyházbüntetés várhat Sztojka Ivánra. A korábban Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt férfit egy másik bűnügye miatt ítélte el első fokon a bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos vádak

A Magyar Nemzet cikke szerint a vád Sztojka ellen kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és pénzmosásra való felbújtás. A 2018-ban szabadult férfi a hírek szerint ehhez az egyik barátnőjét „használta” akit más, gusztustalan dolgokra is kényszerített, amiről a Kékvillogó.hu is írt már korábban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kihasznált lány

A nőt Sztojka 20 éve ismeri és a szabadulása után vette fel vele újra a kapcsolatot. Az érzelmileg manipulált lánynak hamis biztonságérzetet keltve Sztojka közös, fényes jövőt ígért neki, ha a testét árbú bocsátva pénzt keres kettőjüknek.

Fényes jövő

Az enyingi férfi 2019 márciustól nyár végéig prostitúcióra bírta a rá a dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy teljesen elvette és abból fedezte a mindennapjait, amíg a lány továbbra is üzletszerűen kéjelgett és várta a közös, szép jövőjüket.

Kényszerből tette

Sztojka végül kényszerítette a lányt a prostitúcióra, akinek napi szinten beszámolót kellett adni a bevételeiről, illetve azt le is kellett adnia a férfinak. A lap cikkéből az nem derült ki, hogy keveredett a lány a pénzmosásba.

Jelnyelven beszéltek

További érdekessége az esetnek, hogy Sztojka, aki a vádiratban S. Istvánként szerepel különleges jelnyelvet használt arra, hogy megbeszéljük a barátnőjével a légyottokat számát és az azokért kapott juttatásokat. Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak kettőjük beszédében.

Hosszú ítéltet

A rendőrök S. I. és társai elfogására 2019. november 13-án hajnalra bűnügyi akciót szerveztek, amelynek alkalmával valamennyiüket intézkedés alá vonták. Az otthonaikban megtartott kutatásokon a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A bíróság november 15-én elrendelte letartóztatását.

Sztojka tagad

Sztojka, vagyis jelen ügyben S. István tagadja a vádakat, sőt pontosan az ellenkezőjét állítja, mint amit a bíróság; érve szerint nem kényszeríteni, hanem épp ellenkezőleg, lebeszélni akarta barátnőjét a prostitúcióról.

Plusz négy év

Az első fokon elítélt férfi 2018-ban 9 év 5 hónap fegyházbüntetés után szabadult a néhai veszprémi kézilabdázó meggyilkolásáért és jó magaviselete miatt négy évet elengedtek a bűntetéséből. A bíróság most első fokon „csak” 8,5 évre ítélte, azonban ebben az esetben hozzáadódik az a négy esztendő, amit korábban nem kellett leülnie.

Így csaptak le a zsaruk

A 2019-es letartóztatásról itt lehet megtekinteni az akcióról készült videót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó: Police.hu