Egy négyéves kisfiút mentett meg az úszómester szombaton a dunaújvárosi strandon. A gyereket a vendégek húzták ki a medencéből. Pulzusa volt, a légzése azonban leállt. Aznap Karcagon egy 7 éves gyermek halt meg, ő a gyógymedencébe fulladt meg.


Eltűnt a vízben

Egy vendég vette észre, hogy egy négyéves kisfiú elmerült a medencében szombat délután Dunaújvárosban. Azonnal kihúzták a medencéből, majd szóltak a medenceőrnek, aki riasztotta az úszómestert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eszméletlen volt

Az életmentő azt mondta az RTL Híradónak, hogy először azt hitte, hogy valaki elesett, majd döbbenten látta, hogy egy eszméletlen kisgyerek fekszik a medence mellett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pulzusa volt

„Mire odaértem, már feküdt egy törölközőn. Felmértem az állapotát, pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért lélegeztetni kezdtem. Szerencsére már a második befúvásnál visszanyerte a légzését, így amikor a mentők a helyszínre érkeztek, már stabil állapotban volt”– nyilatkozta az úszómester.

Ki lehet a felelős?

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. Az RTL klubnak a szemtanúk azt mondták, a szülők nem felügyelték a gyermeket.

Szülői felelősség

„Bár felkészült szakmai stábunk van, a gyermekek életének védelme a szülőnek a feladata. A házirendünk tartalmazza, hogy 10 év alatti kiskorú gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe, nemhogy egyedül kóborol az élményfürdő területén” – mondta Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Tragédia Karcagon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombaton belefulladt a karcagi strand egyik medencéjébe egy 7 éves kisfiú. A tragédia akkor történt, amikor a gyereket családja egyedül hagyta a vízbe. A kisfiú édesanyjával és annak új párjával volt a strandon. 

Keresték a gyereket a szülők

„A bejáratnál a 14 éven aluli gyerekeket csak szülői felügyelettel engedjük be. Sajnos itt a szülői felügyelet nem volt meg. Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – mondta a tragédia után Andrási István, az Akácliget Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.

Nem volt ott a nagyi

A nagymama a tragédia után azt nyilatkozta, hogy nem volt jelen a tragédiánál, hogy Kálmánkát egy 17-18 éves helyi fiú emelte ki a vízből. Csaba azután segítségért kiáltott, majd valaki hívta a mentőket.

Mentőhelikopter is érkezett

Ezután a helyszínre több mentőautó is érkezett. Még mentőhelikoptert is kértek az orvosok, de sajnos a 7 éves kisfiú életét nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: dunaújvárosi strand – Forrás: termalfurdo.com