Hordágyon hozták le a hegyről a tűzoltók a bajbajutott túrázót a Pest megyei Budaörsön a hétvégén. A sérültet átadták a mentőknek. A hétvégén Nagykovácsinál egy anyuka tévedt el két gyermekével az erdőben.

Két turista sérült meg

Kirándulás közben két ember megsérült hétvégén Budaörsön, az Odvas-hegyen. Az egyik túrázó önerejéből nem tudott a hegyről lejutni, ezért a mentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték.

Hordágyon hozták le őket

A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon közel nyolcszáz méter át hozták le a hegyről a túrázót, majd átadták a mentőknek.

A Katasztrófavédelem munkatársai viszik le a sérült túrázót Budaörsön – Forrás: Facebook

Anyuka tévedt el két gyermekével

Pénteken, a kora esti órákban érkezett a riasztás a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz, amely szerint egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben Nagykovácsinál.

NE HAGYD KI! Lövöldözés Debrecenben, több lövés hallatszott egy társasháznál, a lépcsőházban is elsült a fegyver

Megkezdték a keresést

 A kutatómentők a rendőrség koordinációja mellett, együttműködve a területet jól ismerő erdésszel és a Nagykovácsi Széchenyi Ödön Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr Mentési és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Pilisszentiváni Polgárörséggel kezdte meg a keresést.

Mobiltelefonon irányították a segítőket

Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet.

Két útvonalon indultak el

Az egyik kereső csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a másik pedig Piliscsabánál állított fel egy  irányítási pontot, ahonnan terepjáróval és quaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni.

Az eltévedt turisták Nagykovácsinál – Forrás: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Egy óta múlva megtalálták a turistákat

Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat az egyik egység megtalálta. Személyi sérülés nem történt és még a gyerekek is mosolyogtak a kalandon. „Legalább lesz mit mesélni a suliban” – mondta az eltévedt csapat tagja.

EZ IS ÉRDEKELHET! “A párja csak a tetoválásai alapján mondta biztosra, hogy Krisztiánról van szó” – szerelme azonosította a motorbalesetben elhunyt kajakost

Kiemelt kép: a sérült túrázót viszik le a hegyről – Forrás: Facebook