Vádat emeltek azzal a török férfival szemben, aki idén tavasszal a ruhái közé, egy vízforralóba rejtve csempészett be gyógyszereket Magyarországra Röszkénél. A gyógyszerek összhatóanyaga alapján megállapítást nyert, hogy azok előírás szerinti adagolás esetén, egy személy részére közel 18 évig volnának elegendők

Potencianövelés, nagy tételben

A vádirat szerint a férfi 2023 áprilisában egy külföldi busztársaság által üzemeltett járat utasaként jelentkezett be hazánk területére, Szerbia irányából. Az eljáró vám- és pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, poggyászai átvizsgálásakor azonban 80 doboznyi potencianöveléshez használatos gyógyszerkészítményt, tablettákat, porokat és sprayeket találtak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

18 évig elég lett volna

A közlemény szerint a gyógyszerek összhatóanyaga alapján megállapítást nyert, hogy azok előírás szerinti adagolás esetén, egy személy részére közel 18 évig volnának elegendők – közölte a Szegedi Járási Ügyészség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Engedély nélkül hozta be

A férfi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket indokolatlan mennyiségben, orvosi rendelvény, illetve külön engedély nélkül hozta be Magyarországra.

Hamisítással is vádolják

A férfit a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Két férfi, egy eset

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a Somogy Megyei Főügyészség egy negyvenes évei végén járó siófoki férfival és huszonéves társával szemben emelt vádat. Az idősebb férfi 2021-ben holland kábítószer-kereskedő kapcsolataival megállapodott abban, hogy nagyobb mennyiségű kábítószert fog Magyarországra.

Értékesítés volt a cél

A csempészés célja az volt, hogy a behozott anyagot a feketepiacon szokásos hígítás és kiporciózás után kereskedelmi forgalomban értékesítsék. A férfi a bizniszbe idővel bevonta fiatalabb társát is.

Hatszor utaztak ki

A vádlottak összesen hat alkalommal utaztak ki Eindhovenbe autóvásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival.

Pótkereket is vittek

Az utolsó két kiutazás idején már a fiatalabb férfi is aktívan közreműködött a kokaincsempészetben. Ekkor az idősebb férfi egy pótkereket vitt magával, majd a kábítószert abban elrejtve hozták be Magyarországra.

Lecsaptak rájuk

A vádlottak több mint 4 kilogramm kokaint csempésztek be az országba. A hatodik kiutazást követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei az idősebb férfi siófoki lakóhelyén csaptak le.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI