Két férfi ellen emeltek vádat a napokban, akik jelentős mennyiségű kábítószert csempésztek be az országba.

Két férfi, egy eset

A Somogy Megyei Főügyészség egy negyvenes évei végén járó siófoki férfival és huszonéves társával szemben emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Holland kapcsolat

Az idősebb férfi 2021-ben holland kábítószer-kereskedő kapcsolataival megállapodott abban, hogy nagyobb mennyiségű kábítószert fog Magyarországra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Értékesítés volt a cél

A csempészés célja az volt, hogy a behozott anyagot a feketepiacon szokásos hígítás és kiporciózás után kereskedelmi forgalomban értékesítsék. A férfi a bizniszbe idővel bevonta fiatalabb társát is.

Hatszor utaztak ki

A vádlottak összesen hat alkalommal utaztak ki Eindhovenbe autóvásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival.

Pótkereket is vittek

Az utolsó két kiutazás idején már a fiatalabb férfi is aktívan közreműködött a kokaincsempészetben. Ekkor az idősebb férfi egy pótkereket vitt magával, majd a kábítószert abban elrejtve hozták be Magyarországra.

Lecsaptak rájuk

A vádlottak több mint 4 kilogramm kokaint csempésztek be az országba. A hatodik kiutazást követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei az idősebb férfi siófoki lakóhelyén csaptak le.

Lefoglalás, őrizetbe vétel

A pótkerékbe rejtett kábítószert lefoglalták, és a fiatalabb férfit a helyszínen, míg elmenekülő társát később őrizetbe vették.

85 millió forint értékben

A zsaruk 85 millió forint értékben foglaltak le kokaint a rajtaütés során.

Fegyházbüntetést kérnek

A Somogy Megyei Főügyészség az elfogásuk óta végig letartóztatásban lévő két férfivel szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: ebben a pótkerékben csempészték az árut. Fotó: Magyarország Ügyészsége