A Nyíregyházi Bíróság elrendelte annak a 65 éves férfinek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt egy konyhakéssel kioltotta felesége életét Csengerben. A férfi évek óta skizofréniában szenved, emiatt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték a gyanúsítottat.

A pszichiátriáról ment haza

A 65 éves Gyula augusztus óta állt gyógykezelés alatt a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban. A hosszan tartó kezelés végén, október 20-án, késő délután szállították haza mentővel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kajával várta felesége

Felesége egész nap sütött-főzött, így várta haza a férjét. Három gyermekük már nem velük él, így a két idős ember csak ketten tartózkodott a családi házukban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem félt tőle a felesége

A helyiek szerint, annak ellenére, hogy Gyula súlyos pszichés zavarokkal küzdött, felesége nem félt tőle. Legalábbis soha nem panaszkodott. „Tegnap sütés-főzés volt, hozzák haza a Gyulát” – mondta az egyik szomszéd a gyilkosság után.

Kitört a balhé

Majd este 10 óra környékén kitört a balhé, mert a leves hőmérséklete nem volt megfelelő. Gyula ezt kérte számon élete párjától, majd szó szót követett. A férfi a vitát lezárva egy konyhakéssel többször megszúrta a feleségét.

Megvárta a rendőröket

A nő azonnal meghalt, miután elvérzett. Gyula ezt követően értesítette a mentőket és a rendőrséget. Csendben megvárta, hogy azok odaérjenek. Nem tagadott semmit, beismerte tettét.

Őrizetbe vették

A nyomozók a 65 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására az illetékes ügyészségen, amit a főügyészség meg is tett.

A galambleves volt a bűnös

A rendőrségen a férfi azt vallotta, hogy a felesége galamblevest főzött aznap, ezt pedig túl forrónak találta és nem tudta megvárni, míg kihűl. A vita hevében különböző korábbi sérelmek is előkerültek, ő pedig többször is megszúrta a feleségét.

Elmegyógyintézetbe helyezték a férfit

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvője azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte az emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Beismerte tettét

A végzés végleges. A pszichés problémákkal küzdő férfi beismerte a bűnösségét. K. Gyula 5-15 évig terjedő büntetést kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A rendőrség az alábbi videót tette közé a gyanúsítottról

Ez is érdekelhet

Nem ízlett a vacsora és nem volt otthon elég pia: durván bántalmazta élettársát egy férfi

Kiemelt kép: K. Gyula a rendőrségen – Forrás: police.hu