Baleseti krízishelyzetben nyújtottak segítséget egy bajbajutott sofőrnek a NAV nyomozói és járőrei. Erőiket jó érzékkel megosztva figyeltek oda egy karambol eszméletlen állapotba került sérültjére és közben a forgalmat is irányították a további balesetek elkerülése érdekében a főváros 9. kerületében.

Egy Opel vesztegelt az úton

A közelmúltban büntetőeljárás keretében tartottak kutatásokat több fővárosi címen nyomozók és járőrök közösen. Két szolgálati gépkocsival hajtottak át épp Budapesten egyik helyszínről a másikra, amikor 11 óra 8 perckor az Üllői út és az Ecseri úti lámpás kereszteződésében arra figyeltek fel, hogy az Ecseri úton, a menetiránnyal szemben, egy Opel Astra vesztegel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összetörve, szabálytalanul állt

Az autó összetörve, szabálytalanul állt az út közepén, a kollégák sejtették, hogy itt valami baj történhetett. A sérült járművet szolgálati autóikkal kétoldalról közrefogták, bekapcsolt megkülönböztető fényjelzéssel figyelmeztették a közlekedőket, nehogy valaki belehajtson a váratlan akadályt képező kocsiba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eszméletlen volt a sofőr

A balesetes autóhoz rohantak, felmérték a helyzetet, és megállapították, hogy az utastérben csak a sofőr tartózkodik, eszméletlen állapotban a vezetőülésben.

Taxival ütközött

A sérült jármű mellett egy taxi állt, amelynek vezetője elmondta, hogy néhány perccel korábban ő ütközött össze az Opellel, amely a baleset után átgurult a gyalogos járdaszigeten, és ott, a menetiránnyal szemben állt meg. Megtudták azt is, hogy a taxis már kért orvosi segítséget.

Megvizsgálták a fiatal férfit

A pénzügyőrök, miután megteremtették a biztonságos helyszín feltételeit, megvizsgálták az Opel sofőrülésében lévő fiatal férfit.

Folyamatosan figyelték a légzését

Életjelei stabilnak mutatkoztak, szerencsére olyan sérülést nem találtak rajta, ami azonnali, életmentő beavatkozást igényelt volna. Nem hagyták magára: a mentők kiérkezéséig mellette maradtak, folyamatosan figyelték a légzését és a keringését, beszéltek hozzá.

Kiszámíthatatlan viselkedés

A mentők néhány perccel később értek a helyszínre, majd kérték, hogy az egyenruhások maradjanak ott, mert tartottak tőle, hogy a férfi esetlegesen ellenáll az ellátásnak; úgy ítélték meg, hogy viselkedése kiszámíthatatlan.

Alacsony vércukorszint

A vizsgálat kiderítette, hogy a sofőr vércukorszintje rendkívül alacsony volt, ezért további ellátása érdekében kórházba vitték. A NAV-os nyomozókból és járőrökből verbuválódott kríziskezelő különítmény az intézkedést és a helyszínt később átadta a rendőröknek.

A megmentők

A sikeres mentésben a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságától, Mészáros Zoltán bűnügyi tisztviselő és Czinege Zsolt pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatóságtól Tóth Ákos pénzügyőr százados, Papp Máté pénzügyőr hadnagy és Czira Gábor pénzügyőr törzszászlós járőrök vettek részt, akiknek elismerték a munkáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hős nyomozók és járőrök

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Facebook/Nemzeti Adó és Vámhivatal