A legfrissebb hírek szerint túlvan az életveszélyen az a kislány, akinek édesanyja és testvére is meghalt a Baranya megyei Sásdon történt tragikus balesetben. A város polgármester pénzt gyűjt a tragédia után árván maradt gyerekeknek, és gyertyagyújtásra hívja a helyieket.

Felépülhet a tragédiát túlélő kislány

Élet és halál között lebegett, de most már úgy tűnik, minden esély megvan rá, hogy felépüljön az a kislány, aki édesanyját és testvérét is elveszítette a csütörtökön, sásdi tragikus balesetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meglátogatta a polgármester

A gyermek állapotáról Sásd polgármestere, Jusztinger János adott hírt. A közösségi oldalán azt írta, a kórházban meglátogatta a kislányt, aki a körülményekhez képest jól van, beszélt az édesapjához és minden remény megvan a felépülésére – írta a Blikk.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Adománygyűjtést szervez

A Baranya megyei település polgármestere adománygyűjtést szervezett.  „Öt kisgyermek, köztük egy újszülött maradt félárván, azt gondolom, hogy a hosszútávú segítségnek a pénzadomány a legjobb módja. Amennyiben segíteni szeretnének, azt az alábbi számlaszámra utalással tehetik meg: OTP Bank 11773315-02262264 számlatulajdonos: Iordache Emília Erika” – írta a település első embere.

Gyertyagyújtás

A polgármester arra kér minden helyi lakost, hogy szombaton délután gyertyagyújtással imádkozzanak a családért. „Erikára és Jázminra ma délután 16.30-kor csendes gyertyagyújtással emlékezünk a Hörnyékre vezető járdánál” – írta.

Felfoghatatlan tragédia

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy hogy vonattal ütközött egy személyautó csütörtök délután Sásdon. Az autóban hárman ültek, közülük ketten belehaltak sérüléseibe. Az egyik áldozat egy gyermek, a másik pedig az édesanyja volt.

Négy gyermek várta haza

A balesetben meghalt asszonyt, Erikát négy gyermek várta volna haza, köztük egy egyhetes baba is. Az édesanya két gyermekét hozta haza éppen az oviból, amikor megtörtént a tragédia. A borzalomban az egyik gyermeke is meghalt, a másikat életveszélyes állapotban szállították kórházba. A család pedig összeomlott, mindenki azt találgatja, mi történt pontosan.

Oldalba kapta a vonat az autót

Forrás: Facebook

Működött a fénysorompó

„A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg” – tudatta a MÁV. Az elhunyt nő ismerősei azonban kételkednek, szerintük az édesanya biztosan nem hajtott volna, ha látja a tilos jelzést.

Sokan áthajtanak a piroson

A helyiek szerint belátható ez az útszakasz, ám előfordul, hogy a piros jelzés ellenére is átmennek a kocsik. „Vasárnap a szemem előtt, ebben az átjáróban hajtott át kettő autó a piros jelzésnél” – írta egy helyi férfi a közösségi médiában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: tragédia Sásdon. Fotó: Mávinform