Egy körözött sportautót foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A 26 millió forintot érő járművet a német hatóságok keresték Európa-szerte.

Ki akart lépni

A csanádpalotai átkelőn november 19-én hajnalban jelentkezett kilépésre egy bolgár állampolgár, egy általa vezetett, német honosságú Porsche Boxster S típusú gépjárművel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerepelt a rendszerben

Az egyenruhások az ellenőrzés során megállapították, hogy az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben. Az is kiderült, hogy a sportkocsit a német hatóságok keresik nagy erőkkel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A körözött sportkocsi oldalról

Fotó: police.hu

… és szemből

Fotó: police.hu

Lefoglalták a járművet

Mindezek ismeretében a Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 26 millió forint értékű járművet lefoglalták – írta a police.hu. A bolgár férfi további sorsáról nem közöltek információkat.

Fejre állt az Audi

Október végén írt arról a Kékvillogó.hu, hogy durrdefektet kapott, majd fejre állt egy piros sportkocsi a fővárosban. Az autó sofőrjét életveszélyes állapotban szállították kórházba. A baleset az M5-ös autópálya bevezető szakaszán. A sofőr a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott, amikor a jobb első kereke durrdefektet kapott.

 Nagy volt a pusztítás

Az Audi TT típusú gépkocsi fiatal vezetője egy felüljáróra hajtott fel, amikor megtörtént a baj. A sofőr elvesztette járműve felett az irányítást, az autó megcsúszott, majd balra kitört, felugratott az elválasztó bokros elválasztó területre, ahol több bokrot kitépett a helyéről, ezután pedig telibe talált egy oszlopot, amely ki is dőlt. 

Emelőpárnával szabadították ki

Az Audi ezt követően visszacsapódott az útra, végül az úttesten a tetejére borult. A sofőr nem használta a biztonsági övét, kizuhant járművéből és alá szorult. A fővárosi hivatásos tűzoltók speciális emelőpárnával szabadítottak ki a jármű alól. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyrészt az Audi az oszlop miatt nem repült át a kifelé vezető oldalra, különben akár végzetes kimenetelű frontális karambol is történhetett volna, illetve, hogy nem szállított utast, hiszen a gépkocsi jobb oldalán a tető az ajtó magasságáig behorpadt.

Nyitva volt a hátsó szárny

A férfi a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladt, ezt az is mutatja, hogy az Audi hátsó szárnya nyitva volt. A felüljáró befelé vezető oldalát több órára lezárták, de a kifelé vezető oldalon is csak a külső sáv volt járható a belső sávban heverő növények miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lefoglalt sportkocsi. Fotó: police.hu