Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek figyelmetlen tolatása olyan súlyos balesethez vezetett, amelynek következtében végül a sértett életét vesztette.

Egy parkolóban történt

A vád szerint a sofőr 2021 novemberében az egyik hatvani parkolóból hátramenetben kívánt elindulni a kocsijával. Ezzel egyidőben a sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött, mert át akart menni az úttest túloldalára. A férfi ekkor figyelmetlenül kezdte meg a tolatást, így a kocsi hátsó részével elütötte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt

A balesetben a férfi súlyos sérülést szenvedett, majd a kórházba kerülés után kialakult szövődmény miatt pár nap múlva elhunyt. A vádlott a KRESZ tolatásra vonatkozó szabályát szegte meg. A baleset és a sértett halála között pedig – tekintettel a szövődményes állapotra – közvetett okozati összefüggés volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Halálos közúti baleset

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a figyelmetlen sofőrt, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Felfüggesztett

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tragédia Debrecenben

Amint azt a Kékvillogó is megírta Debrecenben egy kisteherautó gázolt halálra 19 éves lányt, aki éppen a zebrán haladt át. Az eset augusztus 14-én történt, a nyomozás adatai szerint egy férfi közlekedett kisteherautójával 2023. augusztus 14-én 5 óra 20 perc körül Debrecenben, a Böszörményi úton a Doberdó utca irányába.

Nem adta meg az elsőbbséget

A jármű vezetője a Böszörményi út 148. szám előtt nem adta meg az elsőbbséget egy fiatal nőnek, aki egy gyalogos-átkelőhelyen próbált meg átmenni. A kisteherautó elütötte a 19 éves gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Békésben is tragédia történt

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy halálra gázoltak egy gyalogost a Békés vármegyei Kevermesen.

Nem lehetett megmenteni

A rendőrség tájékoztatás szerint Békés vármegyében, Kevermesen, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában 2023. augusztus 16-án 20 óra 15 perc körül személygépkocsi gyalogost sodort el. A gyalogos a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta és vizsgálja a baleset okát, körülményeit.

Gázolás Dombóváron

A debreceni tragédiát megelőzően pedig Dombóváron is halálra gázoltak egy gyalogost, ott egy, a buszmegállóban várakozó 88 éves férfit ütöttek el.

A sofőr letért az útról

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért, de a sofőr letért az útról. Éppen akkor várakozott a közeli buszmegállóban egy 88 éves dombóvári férfi. Az autós elgázolta az idős személyt, majd két oszlopnak is nekiment.

A gyalogos elhunyt

Az idős férfi rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében. Bár gyors orvosi segítségben részesült, az életét nem lehetett megmenteni. A férfi a helyszínen elhunyt.

Az autó sofőrje is megsérült

Kiderült, hogy egy 67 éves személy vezette a balesetet okozó autót. Ő is megsérült, ezért kórházba kellett szállítani. A sofőr állapotáról nincs további információ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Buszmegállóban várakozó gyalogost gázoltak halálra Dombóváron

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: ügyészség