Szörnyű tragédia történt a Tolna vármegyei településen. Egy 88 éves férfi békésen várt a buszmegállóban, amikor egy autó letért az útról és elütötte. A mentők hiába siettek a helyszínre, az idős férfi életét nem tudták megmenteni.

Ma reggel történt a tragédia

2023. augusztus 8-án 9:01-kor érkezett bejelentés a Dombóváron történt balesetről. Egy személygépkocsi vezetője a Kórház utca és a Fő utca kereszteződésében közlekedett, majd hirtelen megtörtént a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tisztázatlanok a baleset körülményei

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért, de a sofőr letért az útról. Éppen akkor várakozott a közeli buszmegállóban egy 88 éves dombóvári férfi. Az autós elgázolta az idős személyt, majd két oszlopnak is nekiment.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyalogos elhunyt

Az idős férfi rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében. Bár gyors orvosi segítségben részesült, az életét nem lehetett megmenteni. A férfi a helyszínen elhunyt.

Az autó sofőrje is megsérült

Kiderült, hogy egy 67 éves személy vezette a balesetet okozó autót. Ő is megsérült, ezért kórházba kellett szállítani. A sofőr állapotáról nincs további információ.

Itt történt a baleset

Rendőrök irányították a forgalmat

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozást léptettek életbe, és rendőrök irányították a forgalmat. Úgy tudjuk, hogy jelenleg mindkét irányba haladhatnak a járművek.

Ezek is érdekelhetnek!

Razziáznak az utakon a rendőrök

Augusztus 7-én razzia vette kezdetét hazánk útjain. Az akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL szervezi, amihez Magyarország is csatlakozott. Azt figyelik kiemelten a zsaruk, hogy minden járművezető betartja-e a sebességhatárokat.

Mindenhol ott lehetnek a traffipaxok

A rendőrök előre nem jelentették be, hogy mikor és hol fogják mérni a járművek sebességét. Így tehát mindenki, aki útra kel, számíthat arra, hogy bárhol bemérhetik, ha túl gyorsan hajt. A sebességhatárok betartására tehát ezen a héten fokozottan érdemes ügyelni.

Rengeteg országban van hasonló razzia

Magyarország mellett 28 másik országban van a héten ilyen razzia, a ROADPOL ugyanis összesen 29 tagállammal rendelkezik. A környező országok közül fokozott ellenőrzésekre kell számítani Ausztriában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában és Romániában is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: Police.hu