Hatalmas csattanás történt a II. János Pál pápa tér közelében, amikor két autó karambolozott egymással. A BMW sofőrje meg sem nézte, hogy a másik autó utasai megsérültek-e, inkább azonnal futni kezdett. Egy szemtanú videóra vette a történteket és a menekülő férfi után eredt.

Így történt a baleset

Hétfőn késő délután újabb karambol történt a II. János Pál pápa tér északkeleti sarkán, a Légszesz utca és a Berzsenyi utca kereszteződésében. A fehér BMW 318-as a Kun utca felől haladt a Rákóczi út felé, vélhetően a megengedett sebességnél gyorsabban, majd az arab származású sofőr a Légszesz utcai kereszteződéshez érve nem tartotta be a jobbkéz-szabályt és az érkező Renault Megane elé hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a baleset helyszínéről

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kész szerencse, hogy nem történt tragédia

A két autó nagy csattanással egymásnak ütközött, melynek hatására mindkét gépjármű a Huszár étterem előtti járdára sodródott. A BMW éppenhogy kikerült egy köztéri kukát, majd egyenesen az étterem falának csapódott, a Renault pedig kitört bal első futóművel a Berzsenyi utcai járdaszakaszra csúszott, majd onnét az úttestre visszatérve a jobb oldalon parkoló Ford Fiesta hátuljának rohant és keresztben állt meg, teljesen elzárva az utcát. Nagy szerencse, hogy egyik járdán sem tartózkodott éppen senki.

A Renault keresztbe fordult és elzárta az utcát

A BMW sofőrje elmenekült a baleset helyszínéről

Mindkét autóban kirobbantak a légzsákok, így a Renault-t vezető férfi és női utasa ki tudott szállni a roncsból saját erejéből, őket megvizsgálta a helyszínre riasztott mentőegység, de nem sérültek meg. A BMW sofőrje szintén ki tudott szállni, azonban ezzel a lendülettel olajra is lépett, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki a másik autóban. A Kun utca felé kezdett futni, amit egy szemtanú videóra is vett, aki ezután visszaült az autójába és követni kezdte a menekülő férfit.

Rommá tört a BMW-t traileren vitték el

A telefonjait a kocsiban hagyta a balesetet okozó sofőr

A baleset okozója bekanyarodott a Nagyfuvaros utca felé, majd a négyes metró épülete felé vette az irányt, ahova a szemtanú autóval már nem tudta követni. Azonban az arab férfi mindkét mobiltelefonját a BMW-ben hagyta, nyilván annál jobban sietett, mint hogy ilyen apróságokkal foglalkozzon.

A baleset nyomai

Tudósítónk fotója a baleset helyszínéről

Kérdéses, miért eredt futásnak a BMW sofőrje

A bűnügyi technikusi vizsgálat nem talált a járműben nyomot, amely például tudatmódosító használatára vagy birtoklására utalt volna, de valószínű, hogy nem csak amiatt vette fel a sofőr a nyúlcipőt, mert elfelejtett elsőbbséget adni… Azt a rendőrök már a helyszínen kiderítették, hogy a férfi Zuglóban lakik, ezért a helyszínelés végeztével a lakása felé vették útjukat, hátha odáig szaladt… A BMW-t végül a rendőrség lefoglalta és a BRFK telephelyére szállíttatta. A karambolhoz a két sarokkal feljebb található központjukból a fővárosi hivatásos tűzoltók is kivonultak, majd áramtalanították a roncsokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült fotó – Forrás és fotók: BudaPestkörnyéke.hu / GK